Ρήσεις επωνύμων για τη «Χρυσή Αυγή»

Γράφει ο 
Απόψεις Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 12:37

Την «ευκαιρία» μιας μικρής αναδρομής δίνει αυτό το τυχαίο απάνθισμα από δηλώσεις επωνύμων- που κυκλοφορεί στο Ίντερνετ- και δείχνει με πόση ελαφρότητα δυστυχώς αντιμετωπίστηκε το φαινόμενο της «Χρυσής Αυγής».

Λέμε «ελαφρότητα» και όχι κάτι βαρύτερο, γιατί στα αλήθεια δεν θέλουμε, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τόσοι επώνυμοι έκλεισαν τα μάτια και διευκόλυναν με τον τρόπο τους το επικοινωνιακό πλασάρισμα των νεοναζιστών. Και τέλος, δεν μπορούμε να πιστέψουμε, ότι ακόμη και αυτή τη στιγμή, αντί να χώσουν το κεφάλι στην άμμο, εξακολουθούν να βγαίνουν στα κανάλια, στα κανάλια στο ρόλο του τιμητή και του κήνσορα…

Βύρων Πολύδωρας: «Βεβαίως συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» - «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία».

Θάνος Τζήμερος (ιδρυτής, πρώην επικεφαλής του κόμματος Δημιουργία Ξανά): «Αν η Χρυσή Αυγή είναι το αυγό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι».

Παναγιώτης Ψωμιάδης (ο Νομάρχης): «Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα».

Γιάννης Πλούταρχος (τραγουδιστής): «Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αν είναι να μας βγάλει από το αδιέξοδο».

Γιώργος Τράγκας (ο γνωστός): «Έχουν οι έρθει οι άνθρωποι [σ.σ. οι χρυσαυγίτες], όμως, σε πλήθος εκπομπών μου και μου έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που επικαλούνται διάφοροι..» | «Εγώ κυρίες και κύριοι αν λάβω υπόψιν μου ότι η ΧΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, πρέπει να πω ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα είναι εκτός συνταγματικού τόξου»…

Ντόρα Μπακογιάννη: «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το "σεις και με το σας"».

Μπάμπης Παπαδημητρίου (δημοσιογράφος): «Γιατί όχι μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία.» «...Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!»

Νότης Σφακιανάκης: «Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίζει αυτό που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να έρθει να μας βιάσει».

Ανδρέας Λοβέρδος: «Η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα».

Γιάννης Μπέζος (ηθοποιός-πολιτευτής): «Το χαστούκι [του Κασιδιάρη] δεν σημαίνει ότι κάποιος χαστούκισε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει χτυπάω κάτι κατεστημένο».

Σάκης Ρουβάς (ποπ σταρ): «Δεν με τρόμαξε που ο κόσμος ψήφισε την Χρυσή Αυγή».

Σταμάτης Γονίδης (ο γνωστός): «Κάθε φορά κάποιον πρέπει να κάψουν για να αποδεικνύουν ότι είναι δημοκράτες. Να λοιπόν γιατί ο λαός που δεν μασάει κουτόχορτο ψηφίζει Χρυσή Αυγή».

Υ.Γ.: Εννοείται ότι το απάνθισμα που μεταφέρουμε είναι τυχαίο και δειγματοληπτικό. Δυστυχώς υπάρχουν και βαρύτερες περιπτώσεις, και μάλιστα κάποιες στα όρια του ψυχιατρικού ενδιαφέροντος.

Προσθήκη σχολίου

1 σχόλιο