Φύρερ Ουρανία: «Θα κάνουμε ότι γουστάρουμε…»

Γράφει ο 
Απόψεις Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 17:51

«Best seller» έχουν γίνει οι διάλογοι των χρυσαυγιτών, όπως παρουσιάζονται από τα τηλεοπτικά κανάλια, ενώ την ίδια ώρα έχει ανοίξει ευρύ μέτωπο συζητήσεων, τόσο γύρω από την επικοινωνιακή αξιοποίηση αυτού του αστυνομικού-πολιτικού θρίλερ, όσο και την επόμενη μέρα στο μέλλον του εθνικισμού στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Θα είναι ένας «εθνικισμός με γραβάτες», όπως εκτιμούν κάποιοι, υπαινισσόμενοι ρόλους που μπορούν να παίξουν «εγκεκριμένα» στελέχη του κατεστημένου σκηνικού;
Θα είναι μια νέα «Χρυσή Αυγή» καμουφλαρισμένη;
Φυσικά, όλα αυτά θα απασχολήσουν για καιρό προσκήνιο και παρασκήνιο. Προς το παρόν, και σε ένα ανεκδοτολογικό επίπεδο, σημειώνουμε τον «πρωταγωνιστικό» ρόλο που αναλαμβάνει, στην ορφανή από αρχηγό παράταξη, η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του συλληφθέντος φύρερ, ο οποίος ως γνωστόν αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες.
Η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου εμφανίστηκε στην πολιτική εκπομπή της «Χρυσής Αυγής», έχοντας δίπλα της τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος που αναπληρώνει τον Ηλία Κασιδιάρη, Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Εστειλε αγωνιστικά μηνύματα στους ομοϊδεάτες της, δήλωσε για άλλη μια φορά περήφανη για τον πατέρα της, χαρακτήρισε πολιτικές τις διώξεις και διαβεβαίωσε ότι ακόμη και αν συλληφθεί δεν θα κλάψει. Αντιγράφουμε απ’ το Διαδίκτυο- όπου κυκλοφορούν ευρέως- τις ατάκες που ακολουθούν:

-«Και αν οι συναγωνιστές μας δεν μπορούν να κάνουν ότι έκαναν πριν μπορούμε εμείς και αν μπούμε φυλακή θα μπορούν άλλοι. Η Χ.Α. είναι ιδέα».

-«Οι δημοσιογράφοι έχουν πρεμούρα και βιασύνη για την δίκη. Η δίκη, είναι δίκη για τις φυλλάδες των δημοσιογράφων και όχι των δικαστών».

-«Μπορούν να πουν τα παιδιά των άλλων βουλευτών ότι είναι υπερήφανα για τον πατέρα τους;».

-«Ακόμη και να έρθουν να με συλλάβουν αύριο το πρωί δεν πρόκειται να κλάψω».

-«Οποτε γουστάρουμε παραιτούμαστε από βουλευτές και εάν γουστάρουμε δίνουμε συνεντεύξεις».


Η επισήμανση είναι προφανής: Κάπου τα όρια του υπερβολικού με το γελοίο συγχέονται. Κι είναι θέμα καθαρά τύχης (γονιδιακής) να σε λένε Ουρανία κι όχι Φαήλο…

Προσθήκη σχολίου