Η Ελλάδα, δεν ανήκει σε κυβερνήσεις και κόμματα, συμβούλους και ΕΥΠ

Γράφει ο 
Απόψεις Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013 21:28

Τα όσα συμβαίνουν στον πολιτικό βίο της χώρας, οδηγούν μαθηματικά στο συμπέρασμα ότι πάμε για μία πολύ επικίνδυνη σύγκρουση, μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ο καιρός που απομένει, για την αποφυγή απρόβλεπτων καταστάσεων, δεν είναι απεριόριστος.

Η Χρυσή Αυγή, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου των όσων εξελίσσονται αυτό το διάστημα. Και από τα μέχρι τώρα διαδραματιζόμενα προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι, ορισμένοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, έχουν χαράξει ένα μέτωπο ιδιαιτέρως επικίνδυνο για τη χώρα, το οποίο εάν δεν αποδυναμωθεί και εγκαταλειφθεί σε πολύ λίγο, δυστυχώς, δεν θα έχει και πολλές δυνατότητες επιστροφής, σε ομαλές καταστάσεις.

Προκαλεί τεράστια ερωτηματικά τόσο η στάση μελών της κυβέρνησης, αλλά δυστυχώς και του ίδιου του πρωθυπουργού, ότι υιοθετούν μία ατζέντα, η οποία μόνο θετικές εξελίξεις δεν προαιωνίζεται για τον τόπο,την οικονομία της, τις επιχειρήσεις της, τους εργαζόμενους και τους ανέργους του 1,5 εκατομυρίου.

Τι δουλειά έχει, εν έτει 2013, η εμπλοκή της ΕΥΠ στα πολιτικά δρώμενα του τόπου; Και γιατί παραμένει ουσιαστικά εκτός ελέγχου της Βουλής; Και ποιοι άραγε την εμπλέκουν;

Μήπως κάποιοι εζήλωσαν "δόξες" παρελθόντων ετών, της άλλωτε αμαρτωλής ΚΥΠ και μηδέποτε εκδημοκρατηθείσας σημερινής ΕΥΠ;

Πρόκειται για κατήφορο που όμοιός του δεν έχει υπάρξει μετά τη μεταπολίτευση.

Και πραγματικά είναι ευτύχημα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγεί -ακόμα και μέσω των πιο επιθετικών του τάσεων- τα πράγματα στα άκρα και αντικρούει τις απίστευτες μεθοδεύσεις, που θυμίζουν άλλες μαύρες εποχές, με ομολογουμένως νηφάλιο και προσεκτικό τρόπο.

Γιατί είναι άλλο πράγμα η ιδεολογική και κομματική αντιπαλότητα και τελείως διαφορετικό πράγμα το να οδηγείς μια χώρα στα άκρα, την ίδια στιγμή που κατηγορείς τον κοινοβουλευτικό σου αντίπαλο για "άκρο". Ξεκάθαρα πράγματα. Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να αγνοεί και να συκοφαντεί την αντιπολίτευση της χώρας και δη την αξιωματική και να ομνύει ταυτόχρονα στον κοινοβουλευτισμό. Και το ίδιο ακριβώς δεν μπορεί καμία αντιπολίτευση, ούτε να στέκεται απαθής μπροστά στις πρωτοφανείς προκλήσεις και μεθοδεύσεις, ούτε να αφήνει αναπάντητα ερωτηματικά για τη δράση άλλων δυνάμεων, με οποιοδήποτε πρόσωπο και αν αυτές εμφανίζονται. Ιδίως όταν οι πολιτικοί σου αντίπαλοι, σου ''χρεώνουν'' ότι προέρχονται από το ευρύτερο ιδεολογικό σου ''οπλοστάσιο'', τότε οφείλεις άμεσα να αντιδράς, γνωρίζοντας ότι με το ''πες, πες, πάντα κάτι μένει'', εναντίον σου φυσικά.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη κανέναν Λαζαρίδη, Κρανιδιώτη και Μπαλτάκο και αυτό ο Σαμαράς θα πρέπει επιτέλους να το καταλάβει. Αυτό (του) λένε με κάθε τρόπο οι νουνεχείς πολιτικοί του κόμματός του, αλλά ακόμα και οι επιχειρηματίες που ανήκουν στον ευρύτερο συντηρητικό χώρο. Οι οποίοι, σας πληροφορώ ότι, ανησυχούν περισσότερο και από την κυβέρνηση και από τα κόμματα και από τους κάθε λογής παράγοντες - και δικαίως. Γιατί είναι οι πρώτοι, μαζί βεβαίως με τους εργαζόμενους που απασχολούν, που θα πληρώσουν το μάρμαρο μιας οποιασδήποτε ανώμαλης κατάστασης προκύψει, ως απότοκο νοσηρών εγκεφάλων που έχουν γατζωθεί στην ιδεολογία του περιούσιου για τη διακυβέρνηση της χώρας ή ως απότοκο βίαιων αντιδράσεων από οποιαδήποτε πλευρά. Και αυτό θα συμβεί, στην περίπτωση που οξυνθούν καταστάσεις και ανασυρθούν από τη μνήμη αντιθέσεις, που έχουν καταλαγιάσει χρόνια και οι οποίες αποτέλεσαν παλαιότερα το δηλητήριο για τη στασιμότητα και τον εγκλωβισμό της χώρας και των υγιών της δυνάμεων.

Αν ο Σαμαράς αντιληφθεί κάποτε τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στον τόπο, αποδεχόμενος και υιοθετώντας ακραίες απόψεις, τότε ίσως αποφευχθούν τα χειρότερα που έρχονται ή σχεδιάζονται. Και αν ο Βενιζέλος αντιληφθεί, επίσης, το μέγεθος της ευθύνης του να στηρίζει με οποιοδήποτε κόστος μία κυβέρνηση, η οποία έχει υιοθετήσει την άκρως βλαπτική αντίληψη των "δύο άκρων", ίσως πράγματι να αποφευχθούν οι σκοτεινοί σχεδιασμοί ακραίων κύκλων. Πολύ περισσότερο αν απεγκλωβιστεί από το σύνδρομο του χαμένου και του απομονωμένου από ευρύτερες δημοκρατικές μάζες και αποφασίσει να συμπλεύσει, με αυτό που εκπροσωπεί έστω και σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

Και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, είναι σε θέση να γνωρίζουν άριστα, ότι όσοι προωθούν και στηρίζουν τέτοιες πρακτικές, έχουν τεράστια συμφέροντα να παραμείνει η χώρα σε ατραπούς, από τις οποίες μονίμως βγαίνουν κερδισμένοι.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον όσα αντιλαμβάνονται το τι διακυβεύεται σήμερα, μέσω μιας πρωτοφανούς έντασης που τεχνηέντως στήνεται στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, θα πρέπει να ορθώσουν άμεσα σοβαρό λόγο, με επιχειρήματα και αποκαλύψεις για όσα περιέρχονται σε γνώση τους, να τα καταγγείλουν δημοσίως και φυσικά στη Βουλή και να προστατεύσουν τη Δημοκρατία από καταστάσεις ανεπιθύμητες στην τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Φυσικά, καθοριστικό ρόλο -και να το θυμάστ - θα διαδραματίσει στις επερχόμενες εξελίξεις η πλευρά εκείνη της ΝΔ, που παραμένει πιστή στους δημοκρατικούς κανόνες, που σέβεται και ομνύει στον κοινοβουλευτισμό και έχει ήδη καταδικάσει την πολιτική επιλογή των "δύο άκρων", που υιοθετούν κομψά ή ευθέως, τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και κορυφαίοι υπουργοί του, πολύ περισσότερο δε οι εμπνευστές αυτής της ζημιογόνου για τη χώρα πολιτικής, που δεν είναι άλλοι από τους γνωστούς συμβούλους του.

Και κλείνω αναφέροντας επ' ακριβώς τη φράση πολύ γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς χαρακτηρίζει την επιλογή Σαμαρά "καταστροφική για τον ίδιο, τη χώρα και την ανάπτυξή της", διατυπώνοντας ταυτοχρόνως την απορία του "πώς είναι δυνατόν να γκρεμίζει τόσο εύκολα, τις όποιες προσπάθειες θα του καταλογίσει η Ιστορία, για να μην πτωχεύσει η χώρα;".

Τα όποια συμπεράσματα, δικά σας...

Προσθήκη σχολίου

4 σχόλια