Η κρίση, ωριμάζει και τα Σωματεία

Γράφει ο 
Απόψεις Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 21:12

Είναι βέβαιο ότι, μία μερίδα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, φέρει τις δικές της ευθύνες, για το ότι δεν εμπόδισε την επιταχυνόμενη οικονομική καταστροφή της χώρας και εκμαυλίστηκε κυριολεκτικά από επώνυμα και μη συμφέροντα, με αντάλλαγμα τη σιωπή της. Κάτι φαίνεται, όμως, ότι πάει να αλλάξει...

 Αφορμή για το παρόν σχόλιο πήρα από την ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων στην εταιρεία Αλουμίνιον, την οποία η ΔΕΗ απειλεί με διακοπή της παροχής ρεύματος, επειδή... έχασε στη διαφορά που είχε προκύψει με την προαναφερόμενη επιχείρηση, παρά το γεγονός ότι και τα δύο μέρη είχαν συμφωνήσει να σεβαστούν την όποια απόφαση ληφθεί.

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι αναφέρουν το εξής εντυπωσιακό, ασυνήθιστο για συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνάμα ουσιαστικό:

Αν τελικά η ΔΕΗ προχωρήσει στην απειλή της αυτή, έχει σκεφτεί ότι θα πρέπει να κλείσει μία ολόκληρη δική της μονάδα και ποιά; Kαι αυτό γιατί  η Αλουμίνιον καταλώνει μόνη της την παραγωγή μίας ολόκληρης μονάδας της ΔΕΗ! Και - πολύ περισσότερο - το έχει ανακοινώσει στους εργαζόμενούς της;

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι, οι εργαζόμενοι σήμερα, σκέφτονται πολύ πιό ώριμα από πολλούς άλλους και δεν περιχαρακώνονται σε ανέφικτες διεκδικήσεις και σε θέσεις κενές περιεχομένου για την κοινωνία και την οικονομία. Μπράβο τους και μακάρι να συνεχίσουν έτσι και να βρουν μιμητές. Είναι ώριμη ανάγκη, για όλους μας.

Προσθήκη σχολίου