Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια αέρινη ντρίπλα ακόμα, Γιώργο…

Γράφει ο 
Απόψεις Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 21:43

Αρνούμαι να παραδεχτώ ότι ο Γιώργος Δεληκάρης, δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από τροχαίο ατύχημα.Αρνούμαι γενικά να πιστέψω ό,τι αρνητικό για τον Γιώργο Δεληκάρη. Αισθάνομαι όπως τότε που εντελώς ξαφνικά, έπαιρνε την απόφαση να κόψει την μπάλα πριν καν συμπληρώσει τα τριάντα χρόνια.

Μύθος του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Γιώργος Δεληκάρης που τώρα μετά από σοβαρή εγχείρηση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι ευχές όσων κρατούν στις αναμνήσεις του, τον ποιητή της μπάλας, τον συνοδεύουν.

Το μεγαλύτερο ταλέντο που έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έκανε απολύτως τίποτα για να δημιουργήσει μύθο. Όλα έγιναν γιατί ο πληθωρικός άσσος που έβαλε τη σφραγίδα του ως αρχηγός στην πρόκριση για πρώτη φορά της Εθνικής σε Euro (1980 – Κύπελλο Εθνών) δεν μίλησε ποτέ. Απόφυγε τις συνεντεύξεις, τη δημοσιότητα. Δεν εξαργύρωσε ποτέ και με κανένα τρόπο τα ποδοσφαιρικά του γαλόνια. Ιδιόρυθμος, συναισθηματικός, βαθύτατα λαϊκός και στοχαστικός, ο Γιώργος Δεληκάρης στάθηκε απέναντι στους ισχυρούς του ποδοσφαίρου.

Ισχυρή προσωπικότητα με ηγετικά προσόντα και μια αίσθηση ελευθερίας στον ίδιο τον τρόπο παιχνιδιού του. Η εύκολη τυποποίηση  «έλληνας Τζορτζ Μπεστ» τον αδικεί. Μπορεί οι ντρίπλες και η ταχύτητα του να έμοιαζαν με του μακαρίτη πια, άλλοτε σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά μέχρι εκεί. Ο Γιώργος Δεληκάρης με βαθιά συνείδηση της εργατικής καταγωγής του και των κατατρεγμών που γνώρισε η οικογένεια του, γεύτηκε το άγουρο ελληνικό σταρ – σύστεμ αλλά δεν αλλοιώθηκε ποτέ από αυτό. Πάντα αρχηγός, προστάτης των αδύναμων και αυστηρός κριτής των ισχυρών δεν άφησε να «καθήσει» πάνω του η χρυσόσκονη της δημοσιότητας. Τις δυσκολίες και αναποδιές της ζωής τις αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια και στωικότητα.

Αυτός ο Γιώργος Δεληκάρης που η φωτογραφία του κόσμησε χιλιάδες παιδικά δωμάτια, δίνει τώρα μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Ορθιος, Γιώργο! Κι αυτή τη φορά θα βρεις τρόπο να κάνεις την αέρινη ντρίπλα και να ξεφύγεις…

2 σχόλια