Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς... αυξήθηκαν οι εξαγωγές, που μειώθηκαν!

Γράφει ο 
Απόψεις Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 20:56

Ωραία είναι πράγματι τα παραμύθια. Ωραιότερα για τους κατασκευαστές τους τα μικρά ψεματάκια, αλλά πολύ χειρότερα τα κατά συνθήκη ψεύδη, προκειμένου να ωραιοποιηθούν καταστάσεις. Ιδού λοιπόν πώς ένα Δελτίο Τύπου «αυξάνει» τις εξαγωγές της χώρας, οι οποίες όμως στην πραγματικότητα ήταν μειωμένες.

Στη χώρα, λοιπόν, της φαιδράς πορτοκαλέας ορισμένοι έχουν βαλθεί, όχι μόνον να προκαλούν με τη φαιδρότητα των δήθεν επιχειρημάτων τους - περί ενίσχυσης των εξαγωγών, μέσω της εσωτερικής υποτίμησης (νοημοσύνης και βιοτικού επιπέδου, κυρίως) - αλλά κυρίως με τα χοντροειδή ψεύδη τους.

Στην ανακοίνωση, λοιπόν, για το πώς πήγαν οι εξαγωγές της χώρας κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, συνέβη το εξής απίστευτο και συνάμα τραγελαφικό, για όποιον γνωρίζει στοιχειωδώς να ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι.

Πράγματι, λοιπόν, οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν, αν προστεθούν οι εξαγωγές πετρελαιοειδών, ειδών δηλαδή που παράγονται από εισερχόμενο πετρέλαιο που πάει προς διύλιση και παραγωγή υποπροϊόντων. Πρόκειται, δηλαδή, για εισαγόμενα προϊόντα, από τα οποία παράγουμε στη χώρα μας άλλα υποπροϊόντα και τα εξάγουμε σε τρίτες χώρες. Τα εδώ παραγόμενα προϊόντα μας, όμως, δεν έχουν δυστυχώς και την καλύτερη τύχη, καθώς οι εξαγωγές τους ήταν μειωμένες αισθητά, κατά 2,3% ή κατά 288 εκατ. ευρώ, με δεδομένο μάλιστα ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη προκειμένου να απλωθούν στις διεθνείς αγορές.

Θα ήταν πράγματι ευτύχημα αν οι εξαγωγές καθαρά ελληνικών προϊόντων ήταν αυξημένες, αλλά δυστυχώς ακόμα και τα ελληνικά προϊόντα που είναι περιζήτητα σε διεθνείς αγορές, πολλές φορές δεν φτάνουν καν σε αυτές και στερούν από τη χώρα πολύτιμο συνάλλαγμα, αλλά και πολύτιμα κεφάλαια, που θα μπορούσαν να τονώσουν την υφιστάμενη παραγωγή είτε βιομηχανικών είτε αγροτικών προϊόντων.

Φαίνεται, όμως, ότι παρά την κρίση και παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχουμε πάρει τα κατάλληλα μαθήματα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, δυστυχώς οι γραφειοκράτες προϊστάμενοι υπουργείων, αλλά και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι επιμένουν στην ίδια, διαστρεβλωμένη «ενημέρωση» των πολιτών, τους οποίους υποτίθεται ότι υπηρετούν και σέβονται.

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου EugeneNig Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 20:13 δημοσιεύθηκε από EugeneNig

    azithromycin online zetia abilify water pill triamterene hctz abilify generic 15 mg buy viagra soft