Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με όπλο την άμυνα

Γράφει ο 
Απόψεις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 20:11

Ύπουλη κλήρωση. Όπως μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι, έτσι μπορούμε να αποχαιρετίσουμε πρόωρα τη διοργάνωση με δόξα και τιμή. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η Κολομβία του Φαλκάο είναι καλύτερη ομάδα από την Ιαπωνία του Κανκάβα.

Όσο για την Ακτή του Ελεφαντοστού του Γιάγια Τουρέ και του Ντιντιέ Ντρογκμπά μπορεί άνετα να πατώσει, αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά.

Με άλλα λόγια απαιτείται η Εθνική ομάδα να φτάσει στη Βραζιλία με όλους τους Έλληνες διεθνείς υγιείς και να δείξει στα γήπεδα το μεγάλο της προσόν, όπως το παραδέχθηκε πρόσφατα ο Ζοζέ Μουρίνιο: την άμυνα! Από εκεί θα ξεκινήσουν όλα.

Η Εθνική ομάδα έχει τη δυνατότητα περιφρουρώντας αξιόπιστα τα μετόπισθεν να ψάξει το ένα γκολ που κάθε φορά της χρειάζεται για να πάρει νίκη και βαθμούς, που θα την οδηγήσουν στην επόμενη φάση.

Η Εθνική ομάδα στο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι έχει τα περιθώρια να βελτιώσει τις επιδόσεις της, να κάνει ακόμα πιο αποτελεσματικό το επιθετικό της παιχνίδι και βέβαια να μελετήσει τους αντιπάλους της, ώστε να παρουσιαστεί διαβασμένη. Εδώ που τα λέμε, καμία από τις τρεις δεν διαθέτει το μέταλλο και τις εμπειρίες που διαθέτουν πολλοί από τους δικούς μας διεθνείς.

Σε αυτά τα τουρνουά, τις περισσότερες φορές μετράει περισσότερο το ομαδικό πνεύμα και η μεθοδική δουλειά από τη λάμψη ενός ή δύο αστέρων. Σε αυτόν τον τομέα, η Εθνική ομάδα υπερτερεί. Σε δύο μουντιάλ, το 1994 στις ΗΠΑ και το 2010 στη Νότια Αφρική, η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της. Το κακό δεν θα τριτώσει.