Κύπρος: Η Ε.Ε. τους πήρε τα κεφάλαια, αλλά οι Ρώσοι τους παίρνουν τις τράπεζες!

Γράφει ο 
Απόψεις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:18

Από την Κυπριακή τραγωδία, πολλά είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν, ειδικά τώρα που τα πράγματα ηρέμησαν και με ψυχραιμία μπορεί να γίνει ένας πρώτος απολογισμός και μία κατ΄αρχήν αποτίμηση των συνεπειών της βίαιης εισόδου της οικονομίας της, σε μνημονιακή οδό. Κομβικό θέμα, οι τράπεζες και εδώ! 

Δεν χρειαζόταν, βεβαίως, ιδιαίτερη σκέψη, για να προκύψει ένα οφθαλμοφανές γεγονός, που δείχνει ότι, πάνω στην μήνιν τους, οι ευρωπαίοι εταίροι - της Κύπρου και δικοί μας - δεν προέβλεψαν ότι, την επομένη των ανουσιουργημάτων τους, αφεντικά και πλειοψηφούντες μέτοχοι στις κυπριακές τράπεζες, δεν θα είναι άλλοι, παρά οι Ρώσοι πρώην μεγαλοκαταθέτες τους!    

Και αυτό γιατί, ναι μεν τους πήραν τα κεφάλαια, μέσω της αναγκαστικής εισφοράς του 47% και πλέον των καταθέσεών τους, αλλά έδωσαν σε όλους τους καταθέτες νέες μετοχές!

Ακριβώς, λοιπόν, για τον λόγο αυτό, οι Ρώσοι ολιγάρχες, παίρνουν - έστω και δι΄αυτού του τρόπου - το... αίμα τους πίσω! Εμφανίζονται σήμερα να κατέχουν συνολικά, ποσοστά που υπερβαίνουν το 60% (!!!) των κυπριακών τραπεζών, συνεπώς έχουν τον πρώτο λόγο - αν το επιθυμούν - σε οποιαδήποτε απόφαση!

Αναμένονται λίαν ενδιαφέρουσες εξελίξεις οσονούπω, όπως τουλάχιστον αναφέρουν στο ''S&B'', κυπριακές πηγές, οι οποίες έχουν παραδοσιακές σχέσεις με το ρωσικό κεφάλαιο, συνδέοντας όσα ισχυρίζονται και με τις τελευταίες εξελίξεις και τις κυρώσεις ΗΠΑ και Ε. Ε., προς τη Ρωσία, με αφορμή τα γεγονότα σε Ουκρανία και Κριμαία. 

Προσθήκη σχολίου