Εδώ παπάς, εκεί παπάς, μπερδεύτηκε ο Σαμαράς!

Γράφει ο 
Απόψεις Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2014 21:16

Πολλά και ποικίλα τα συμπεράσματα, που προκύπτουν από την αναγγελθείσα σύνθεση της νέας κυβέρνησης, αλλά έχω μερικές καίριες παρατηρήσεις να σας μεταφέρω και οι οποίες αφορούν στις επιλογές τριών προσώπων, επιλογών του Σαμαρά κυρίως, αλλά και του Βενιζέλου, κατά τα... 2/3.

Κατ΄ αρχήν, ο Γκίκας Χαρδούβελης, θα έπρεπε να ήταν η πρώτη επιλογή για την Τράπεζα Ελλαδας και όχι για το υπουργείο Οικονομικών! Έμπειρος στα χρηματοοικονομικά και γνώστης της παγκόσμιας οικονομίας και των προβλημάτων της, ηθικός, μακράν από χειρισμούς κομματικής ταυτότητας και ισοροπιών, ήπιος χαρακτήρας, δεν έχει τα στοιχεία που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο ''τσάρος'' της ελληνικής οικονομίας. Τα στοιχεία, ''φιλολαϊκότητας'', που τουλάχιστον στα χαρτιά επεδίωκαν οι Σαμαράς-Βενιζέλος

Τα προαναφερόμενα, όχι μόνο δεν είναι αρνητικά για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τουναντίον, αποτελούν εχέγγυα για τη θέση αυτή, όπως έχει εξελιχθεί, μέσα από τις ευρωπαϊκές διεργασίες.

Ορθώς, κατά τη γνώμη μου, αλλά και κατά την γνώμη πολλών άλλων, ο Τσίπρας εναντιώνεται στην τοποθέτηση Στουρνάρα στην Κεντρική Τράπεζα, ιδίως από τη στιγμή που ο ίδιος ο Στουρνάρας πολιτικοποίησε - κομματιοκοποίησε σφόδρα τη θέση του και τις θέσεις του, την ίδια στιγμή που ξιφουλκούσε, υπέρ του ότι δεν προέρχεται από την πολιτική!

Το θετικότερο όλων, βεβαίως, κατά την άποψη δεκάδων παραγόντων της αγοράς και επιχειρηματιών, είναι ότι ''φεύγει επιτέλους'' ο Προβόπουλος, στον οποίο χρεώνονται πάρα, μα πάρα πολλά από τα προβλήματα τραπεζών, οικονομίας και επιχειρήσεων. Δεν είναι, όμως, καθόλου βέβαιο ότι την ίδια άποψη έχουν και οι τράπεζες, οι ηγεσίες των οποίων αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του, την ''επιτυχή διαχείριση'' και της τραπεζικής κρίσης.

Στον πρωθυπουργό, λοιπόν, χρεώνεται η λάθος επιλογή προσώπων και ρόλων, σε δύο κορυφαίες θέσεις, μία κυβερνητική και μία θεσμική, όσο και αν η πρόταση ανήκε σε άλλους και επικροτήθηκε και από τον Βενιζέλο.

Και τα λάθη, πληρώνονται, ειδικά όταν έχει αρχίσει ήδη η συζήτηση στα κέντρα λήψης καίριων αποφάσεων, για τη διάδοχη κατάσταση...

Αλλά το τρίτο ''κατόρθωμα'', ακούει στο όνομα, Κικκίλιας Βασίλης!  Τι επιλογή, αλήθεια κι αυτή! Σκέτο... ανέκδοτο! Τώρα, τα Σώματα Ασφάλειας, θα μάθουν πιό πολύ να παίζουν ... μπάσκετ, παρά ξύλο, εκτός αν ο στόχος είναι να βάζουν δίποντα και τρίποντα, σουτάροντας τα... κεφάλια μας! Και ο γιατρός-υπουργός, θα τα... θεραπεύει!

Να αποδόσουμε όλα τα τραγελαφικά και αυτού του ανασχηματισμού, σε μεγάλη σύγχυση, σε ''αναχωρητικότητα'', σε ''αποδρομή'' ή σε μεγάλη εμπιστοσύνη, ότι θα βρεθούν τα ''κουκιά'' για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα διαφανεί σύντομα...

(Υ.Γ.: Για τους βιαστικούς ή πολύξερους, ο Χαρδούβελης, δεν πήγε στο κολλέγιο Αθήνας, αλλά στο Ανατόλια της Θεσ/ίκης...)

 

Προσθήκη σχολίου