Καλημέρα σας! Να γνωριστούμε!

Γράφει ο 
Απόψεις Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 14:56

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες

 

Ένα νέο, πρωτοπόρο εγχείρημα, το «www.sportandbusiness.gr» βρίσκεται από σήμερα στις οθόνες σας.

 

Η ενημέρωση δεν έχει σύνορα. Και δεν πρέπει να αγνοεί βασικούς τομείς της αγοράς, υπό την ευρύτατη έννοια και διάστασή τους. Χρειάζεται να καλύπτει κάθε δραστηριότητα, επιλέγοντας την παρουσίασή της αυτούσια, αλλά και χωρίς φόβο σχολιασμού στη συνέχεια. Επιχειρούμε το «δύο σε ένα». Και στις Business το βλέμμα μας και στα Σπορ. Άλλωστε, πλέον η όποια πολιτική ή οικονομική απόφαση ή δραστηριότητα, αυτομάτως επηρεάζει και τον χώρο του αθλητισμού στο σύνολό του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πολιτικές αποφάσεις για τον ΟΠΑΠ και ο σαφής επηρεασμός όλου του φάσματος των αθλημάτων, από το ποδόσφαιρο μέχρι την όποια συλλογική ή ατομική δραστηριότητα χρηματοδοτεί ο αιμοδότης του ελληνικού αθλητισμού.

Το «www.sportandbusiness.gr» (συνοπτικά «S&B») έρχεται κατ’ αρχήν να καλύψει ένα τεράστιο κενό στο χώρο της αθλητικής βιομηχανίας, η οποία αποσπασματικά και μόνον απασχολεί τα ΜΜΕ στο σύνολό τους, παρ’ ότι γύρω της διακινούνται δισ. ευρώ, δολάρια, γιεν, ρούβλια, γουάν κ.λπ. Οι μπίζνες στον χώρο του αθλητισμού και σε κάθε άθλημα (ομαδικό ή ατομικό) εκκινούν από την επένδυση σε υποδομές και είδη άθλησης και διατρέχουν όλο το σύστημα που ακολουθεί ένα άθλημα ή έναν αθλητή.

Την χρήμα ρέει άφθονο από «χρυσούς» χορηγούς, σε επιλεγμένα αθλήματα και διοργανώσεις με «πρωταθλητές» το ποδόσφαιρο και εν συνεχεία το μπάσκετ, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός όμως, τείνει προς... εξαφάνιση, σωρεία προβλημάτων πλέον και για τον επαγγελματικό αθλητισμό, σε όλες τις κατηγορίες αθλημάτων. Όσο για τον σχολικό αθλητισμό, τις υποδομές, τον γυναικείο αθλητισμό, στη χώρα μας αποτελούν μάλλον μακρινή... ανάμνηση και μόνιμο αίτημα συλλογικών φορέων και πολιτών.

Το «S&B» θα βρίσκεται κοντά σε κάθε προσπάθεια, συλλογική ή ατομική, δημοτική η κρατική, αρκεί να εδράζεται σε υγιείς βάσεις, ακριβώς γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» αποτελεί την μεγάλη έλλειψη, αλλά και την μεγάλη ελπίδα.

Στο «S&B» θα βρίσκετε, όμως, μέσα από την ενότητα «Big BUSINESS», καθημερινά τα κυριότερα και σοβαρότερα θέματα της οικονομίας και της πολιτικής. Των επιχειρήσεων, των τραπεζών, της ενέργειας, των αγορών χρήματος και των χρηματιστηρίων. Γιατί όλες οι αγορές πλέον, όπως και αυτή του «Business Sport», είναι συγκοινωνούντα δοχεία, η μια τροφοδοτεί την άλλη, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Μεγάλες πολυεθνικές στηρίζουν κόμματα και υποψήφιους σε όλον τον κόσμο, στηρίζουν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και αθλητές, διαθέτοντας τεράστια ποσά. Αλλά έχουν ανταποδοτικά οφέλη, καθώς οι ενέργειες αυτές στηρίζουν τις πωλήσεις τους και τα κέρδη τους, διεθνώς. Το Marketing Sports θριαμβεύει, οι μετεγγραφές αστέρων επενδύονται με δεκάδες εκατ. ευρώ, το Στοίχημα κυριαρχεί, όταν οι οικονομίες διεθνώς δοκιμάζονται. Και εμείς εδώ στο «S&B», σε δοκιμασία εισερχόμαστε.

Ιδού, λοιπόν, το εγχείρημά μας στην κρίση σας, με αναγκαίες και επιθυμητές τις προτάσεις σας, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλιά σας. Και για τις όποιες αδυναμίες και ελλείψεις μας, κατά το πρώτο ιδίως διάστημα, αναγκαία επίσης η κατανόησή σας. Άλλωστε ο χώρος του «Business Sport» είναι ακόμα παρθένος στην Ελλάδα, όπως και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Οι τομείς της οικονομίας και της πολιτικής, παράγουν με μεγάλη ταχύτητα ειδήσεις, θετικές ή αρνητικές. Ειδήσεις που επηρεάζουν άμεσα τις επιχειρήσεις, το χρήμα, τις κοινωνίες, την ίδια τη ζωή.

Σας καλωσορίζω!

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μνημόσυνα για ΔΕΚΟ Η λίστα και οι… λίσταρχοι »

Προσθήκη σχολίου

1 σχόλιο