Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ. Σουλτς: Εμπιστεύομαι τον χαρισματικό, Αλέξη Τσίπρα!

Γράφει ο 
Απόψεις Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 14:15
Μ. Σουλτς: Εμπιστεύομαι τον χαρισματικό, Αλέξη Τσίπρα!

Εμπιστεύομαι τον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουτλς και επισημαίνει ότι στην ΕΕ, πολλοί κατανοούν πλέον, ότι η δημοσιονομική πειθαρχία χωρίς επενδύσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, δεν μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», υπό τον τίτλο: «Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα, είναι ρεαλιστής και θα διαπραγματευθούμε χωρίς να υπάρξουν εκβιασμοί», ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει ότι «η κυβέρνηση του Τσίπρα δεν θα είναι κυβέρνηση των αρνήσεων. 

«Ο Τσίπρας ξέρει καλά ότι πρέπει να υπάρξουν συμβιβασμοί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και με τους εταίρους στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει και σημειώνει πως «οι κίνδυνοι αστάθειας, σήμερα, είναι πολύ πιο περιορισμένοι από ό,τι το 2009».

Σύμφωνα με τον κ. Σούλτς, «η πρωτοβουλία τώρα, θα πρέπει να ληφθεί από τη νέα ελληνική κυβέρνηση».

Όπως επισημαίνει, «είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική συζήτηση. Μια διαπραγμάτευση η οποία να βασιστεί σε αίσθημα ευθύνης και ρεαλισμό, όχι σε κατηγορίες, εκβιασμούς και τελεσίγραφα».

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ευρώ

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δηλώνει βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ευρώ, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «πραγματιστή και χαρισματικό πολιτικό» και τονίζει πως «η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, από κοινού, πρέπει να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Γενικότερα τονίζει πως «στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από χρόνια απόλυτης λιτότητας, ζούμε μια νέα φάση: Πολλοί κατανοούν πλέον, ότι η δημοσιονομική πειθαρχία χωρίς επενδύσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, δεν μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη. Τα προγράμματα Ντράγκι και Γιούνκερ εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, το οποίο θέτει και πάλι την ανάπτυξη στο επίκεντρο της διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».