Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο δίγλωσσος «ταχυδρόμος»

Γράφει ο 
Απόψεις Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 21:52

Ο ρόλος του ταχυδρόμου, ήταν διαχρονικά ο ορισμός της καλής και της κακής είδησης, των μαντάτων. Από πολέμους, από νίκες και ήττες. Σε περιόδους σκοτεινές, βεβαίως αποτελούσαν βασικούς συνεργάτες της εκάστοτε εξουσίας, αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο ρόλος τους ήταν δίπλα στο χαφιέδικο Α2. Και με βάση την κινηματογραφική ταινία ''χτυπάει πάντα δυό φορές'' - μία στην έδρα σου, μία στην έδρα του!

Ότι δηλαδή συνέβη και τον αγαπητό κ. Σουλτς, χθες που ήταν στην έδρα μας και σήμερα που επέστρεψε στην έδρα του. Μας... νουθετεί, λοιπόν, να μην εγείρουμε θέμα για το χρέος, αλλά να βρούμε λεφτά από τους πλούσιους έλληνες, που έχουν δημιουργήσει... αδιαχώρητο σε δεκάδες φορολογικούς παραδείσους.

Κουβέντα για το που πήγαν τα δάνεια που πήραμε! Σιγή ιχθύος για τις αποζημιώσεις της Γερμανίας! Τσιμουδιά για το κατοχικό δάνειο! Γιατί στην περίπτωσή μας, ισχύει το τι σημαίνει ''ξένη βοήθεια'', σύμφωνα με τον Bernard Rosenberg: Είναι, ''τα λεφτά που δίνουν οι φτωχοί πλούσιων χωρών, σε πλούσιους φτωχών χωρών''. Και όλα αυτά, με...δημοκρατική νομιμότητα!

Θα μου πείτε, διαφωνείς με τη φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων; Όχι, βεβαίως. Αλλά το αμείλικτο και αναπάντητο ερώτημα είναι, γιατί ο κ. Σουλτς και οι ηγεσίες των ισχυρών ευρωπαίκών χωρών, δεν απαίτησαν επιτακτικά κάτι παρόμοιο - δηλαδή τη φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων που εν μέσω κρίσης έβγαλαν τα λεφτά τους σε φορολογικούς παραδείσους - από το 2010 μέχρι και πριν τις εκλογές;


Προφανώς ο κ. Σουλτς, γνωρίζει πολύ καλά, γιατι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, όπως και οι προηγηθείσες αυτής, δεν τόλμησαν ΠΟΤΕ ούτε να σκεφτούν κάτι παρόμοιο. Φίλοι του δεν είναι ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου και ο νεόκοπος πολιτικός ανήρ Στ. Θεοδωράκης;

Ουαί υμίν, υποκριτές και Φαρισσαίοι! 

Για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται ότι οι ''δωρεάν'' συμβουλές, αξίζουν τα λεφτά τους... Και ο νοών, νοείτω...