Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτός, είναι χειρότερος από τη Μέρκελ!

Γράφει ο 
Απόψεις Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 23:11

Ήρθε πρώτος στην Ελλάδα, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτίθεται με κλάδο συνεργασίας και πνεύμα συνεργασίας. Κάθε φορά, όμως, που κάνει κάποιες ''φιλελληνικές'' δηλώσεις, ακολουθούν οι ανθελληνικές. Μας έχει μία... αδυναμία ο τύπος. Ο απεσταλμένος. Ο ταχυδρόμος, για τον οποίο μόλις προ ολίγων ημερών είχαμε επισημάνει τον διπλό ρόλο του και τη σιωπή του για τα όσα χρωστάει η χώρα του, η Γερμανία, στη χώρα μας.

Ασφαλώς, θα τον αναγνωρίσατε! Πρόκειται για τον νέο αστέρα της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής και πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, τον πολύ Μάρτιν Σουλτς, αυτόν που θα έπρεπε πρώτος από όλους να διακυρύξει ότι η λαϊκή βούληση στην Ελλάδα, εξέλεξε νέα δημοκρατική κυβέρνηση και θα πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστή από όλους!

Αλλά, ο κ. Ταχυδρόμος, ο κ. απεσταλμένος, ο κ.πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ευρώπης, συμπεριφέρεται όπως ο χειρότερος τυχωδιώκτης της πολιτικής, χωρίς κανένα σεβασμό στον θεσμικό του ρόλο, χωρίς σεβασμό στον έλληνα πολίτη, αρκεί να υπηρετεί σωστά την κυβέρνηση του Βερολίνου, αυτή που τον καθοδηγεί και του έχει δώσει συγκεκριμένο ρόλο, παρόμοιο αυτού που στην Ελλάδα περιγράφουμε με την ρήση, ''να σε κάψω Γιάννη μου, να σ΄αλείψω μέλι''... Απλώς, στην περίπτωσή μας, προτάσσει το μέλι...

Πρόκειται για πολιτική αγυρτία ολκής, όταν μετά τα γλυκόλογα και τα διπλωματικά ''θα μιλήσουμε με τη νέα κυβέρνηση'' (λες και υπήρχε περίπτωση, έστω σε αυτήν την κατακρεουργημένη δημοκρατία της Ε.Ε, να μην συζητήσουν με όποια νέα κυβέρνηση προκύψει ελεύθερα, σε οποιαδήποτε χώρα!), την ίδια ημέρα, είτε συναντώντας εδώ Βενιζέλο και Ποτάμι είτε μετά από συνάντηση με τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της Ελλάδας στην έδρα σου, εξαπολύεις ανοίκεια επίθεση και εκστομίζεις εκβιασμούς, όπως αυτούς που θα διαβάσετε λίγο πιό κάτω, σε σημερινές του δηλώσεις.

Και αναρωτιέσαι: Τι διάλο, θεωρεί τους έλληνες και τη νέα κυβέρνησή του, τόσο ηλίθιους ή υποτακτικούς; Γαβγίζει για να φοβηθούμε; Και μας απειλεί με χρεοκοπία, αν δεν κάνουμε ακριβώς αυτά που απέρριψε ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες εκλογές! Αυτός, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου! Τόση...δημοκρατία κουβαλάει ο νους του, τόση του έμαθαν, αυτή την πολιτική διεκπεραιώνει με απίστευτο ζήλο! Άξιος ο μισθός του, όχι όμως και το αξίωμα που του εμπιστεύθηκαν. Και, σκεφθείτε, ανήκει στο σοσιαλιστικό (ο θεός να το κάνει) στρατόπεδο! Δηλαδή, αν ανήκε στο στρατόπεδο Μέρκελ, θα μας είχε πετάξει ήδη έξω;

Μήπως, θα έπρεπε να του ξαναθυμήσουμε κάτι περί... Ζήμενς, Φέροσταλ, Χριστοφοράκου, εξοπλιστικών, κλπ; Και μήπως να θυμηθεί ότι η χώρα του, που αιματοκύλησε την Ευρώπη, παρακαλούσε ως παρίας τους νικητές, να της χαρίσουν τα χρέη, όπως και έγινε; Μήπως να του θυμήσουμε ότι ΑΚΟΜΑ μας χρωστάει τις τεράστιες πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο; Με βάση ποιά ηθική και ποιό δικαίωμα, απορρίπτουν μετά βλελυγμίας, την όποια συζήτηση;

Δείτε, λοιπόν, σε γενικές γραμμές τι είπε σήμερα ο κ. Ταχυδρόμος με τα δύο πρόσωπα, για την Ελλάδα, που τον φιλοξένησε πριν μερικές ημέρες και στην οποία χρωστάει δεκαδες και εκατοντάδες δισ. ευρώ η χώρα του, συνεπώς και ο ίδιος. (Αν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δώσει το νούμερο στη δημοσιότητα, τότε θα καταλάβουμε όλοι μα όλοι μας, πως έγιναν αυτοί πλούσιοι και εμείς φτωχοί - αλλά αξιοπρεπείς και πραγματικά δημοκράτες, συνεχιστές των προγώνων μας που δίδαξαν σε όλο τον κόσμο τη Δημοκρατία, που τραυματίζει ο κ. δίγλωσσος):

_________________________________________________________________________________________________
Με εθνική χρεοκοπία απειλείται η Ελλάδα αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις έναντι των εταίρων της, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt».

«Αν η Ελλάδα αλλάξει τις συμφωνίες μονομερώς, η άλλη πλευρά δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένη να τις τηρήσει» δηλώνει ο κ. Σουλτς και προσθέτει ότι έτσι «δεν θα πηγαίνει χρήμα στην Ελλάδα και το κράτος δεν θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να αποφευχθεί μόνο εάν η Αθήνα τηρεί τις συμφωνίες που έχει συνάψει με την Ευρωζώνη». 

Σύμφωνα με τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη, «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή: πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι των Ευρωπαίων εταίρων. Μόνο υπ' αυτή την προϋπόθεση, θα μπορούμε να μιλήσουμε για το εάν εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε παραχωρήσεις προς την Αθήνα». Μόλις ο κ. Τσίπρας υποχωρήσει, θα μπορούσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι να κάνουν κάποια πράγματα για την Ελλάδα.

Για παράδειγμα, η ΕΕ θα μπορούσε να φροντίσει ώστε οι πλούσιοι Έλληνες που καταθέτουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό να φορολογηθούν στη χώρα τους. «Αν ο Τσίπρας το ζητήσει, θα βρεθούν τα μέσα και ο δρόμος» για να επιτευχθεί, διαβεβαιώνει ο κ. Σουλτς και διευκρινίζει ότι αυτό θα μπορούσε να αφορά και τις χώρες εκτός ΕΕ με τις οποίες όμως η Ένωση έχει συνάψει σχετικές συμφωνίες.

_____________________________________________________________________________________

(Ναι!!! Ακριβώς έτσι τα είπε! Δηλαδή, ξέρουν ποιοί έλληνες πλούσιοι έχουν κρυμμένα τα χρήματά τους, αλλά για να μας το πουν, πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι!

Αυτή η κυνική ομολογία και εκβιασμός μαζί, αποδεικνύει περίτρανα την μέγιστη υποκρισία των κορυφαίων παραγόντων της Ε.Ε. και το ότι η στρατηγική τους δεν είχε και δεν έχει ποτέ στόχο τα μεγάλα εισοδήματα και τα αφορολόγητα και μαύρα διεκατομμύρια, αλλά την αφαίμαξη των μεσαίων και χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων.

Και αυτή την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αξιοποιήση η δική μας κυβέρνηση, προς πάσα κατεύθυνση!!!)