Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξέρει μπάλα ο Κοντονής;

Γράφει ο 
Απόψεις Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 15:01

Ο τίτλος του κειμένου είναι μεταφορικός. Ο συντάκτης του δεν γνωρίζει αν ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει κλωτσήσει στα νιάτα του ή αν το συνηθίζει τώρα στη δεύτερη νιότη με τα φιλαράκια του.

Ο τίτλος αφορά τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Κοντονής χειρίστηκε μέχρι τώρα τους ισχυρούς της μπάλας που πέρασαν από το γραφείο του. Χωρίς να τους αποπάρει δημόσια, κατάφερε, όπως δείχνουν τα πράγματα να αποσπάσει δεσμεύσεις, ότι δεν θα ρίξουν λάδι στη φωτιά της βίας και του φανατισμού.

Βεβαίως τέτοιες δεσμεύσεις δια λόγου εύκολα ξεχνιούνται μόλις περάσει λίγος χρόνος από τότε που εκφωνήθηκαν. Γι’ αυτό είναι ανάγκη ο κ. υφυπουργός πατώντας πάνω στις δεσμεύσεις αυτές και στον χρόνο που είναι αναγκαίος στους ισχυρούς να ζητήσουν την αποφασιστικότητά του να εκδηλώσει κι άλλες πρωτοβουλίες:

- Να φέρει στο τραπέζι του υφυπουργείου τους κ.κ. Μελισσανίδη και Σαββίδη που «κρύβονται» πίσω από τους διορισμένους προέδρους.

- Να φέρει όλους τους ισχυρούς στο ίδιο τραπέζι και να τους ζητήσει κοινή δέσμευση για αποχή από ενέργειες που πυροδοτούν τη βία.

- Να προχωρήσει στη διαβούλευση για τον νέο αθλητικό νόμο που θα ενσωματώνει τις δεσμεύσεις των ισχυρών και θα προβλέπει ποινές σε περίπτωση αθέτησής του.

Όλα αυτά βέβαια, ανεξάρτητα από την ολοκλήρωση της δικαστικής διερεύνησης των ανοικτών υποθέσεων διαφθοράς που σακατεύουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Εάν ο κ. υφυπουργός κινηθεί με ταχύτητα μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την υπαγωγή των επιχειρηματικών συμφερόντων που δρουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σε κανόνες που θα εφαρμόζονται.

Ο στόχος δεν είναι ούτε επαναστατικός, ούτε ριζοσπαστικός. Είναι όμως ικανή και αναγκαία συνθήκη για να μην παρακολουθεί η πολιτική τα επιχειρηματικά συμφέροντα να κάνουν το ποδόσφαιρο πεδίο βολής, στο οποίο ανταγωνίζονται χωρίς νόμους και κανόνες, δημιουργώντας οπαδικούς στρατούς και ΜΜΕ που ταΐζουν οπαδικό δηλητήριο…

Ο υφυπουργός έδειξε ότι ξέρει μπάλα. Τώρα που ο αντίπαλος μοιάζει αιφνιδιασμένος πρέπει να μπει με την μπάλα στα δίχτυα.