Ευρώπη; Ποια Ευρώπη;

Γράφει ο 
Απόψεις Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 12:52

Η χειρότερη χρονιά των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. «Ασσόδυο». Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Περιστερίου και ΠΑΟΚ, αποχαιρέτησαν πρόωρα.

Ο Ολυμπιακός έδειξε νωρίς-νωρίς τις περιορισμένες αγωνιστικές δυνατότητές του με την Σάλκε και ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το απογοητευτικό σκηνικό του από τη Μάλαγα.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην εποχή του μνημονίου εμφανίζεται όπως το περιμέναμε. Δεν μπορεί να σταθεί στις διεθνείς αγορές. Έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, όπως θα έλεγε ο κ. Τόμσεν. Γερμανοί δημοσιογράφοι σχολίαζαν ότι ο φετινός Ολυμπιακός αν έπαιζε στην Μπουντεσλίγκα θα κινδύνευε με υποβιβασμό. Τα τρία που έριξε πέρυσι στην πρωταθλήτρια Ντόρμαντ ξεχάστηκαν ήδη. Με μπάτζετ μειωμένο τουλάχιστον κατά 30% και άπειρο προπονητή, δεν πας στην Ευρώπη. Πας μόνο για το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί όλοι οι άλλοι «είναι ωραίοι κι έχουν χρέη».

Στο μπλακ τζακ έχεις το δικαίωμα να τραβάς κι από είκοσι, αλλά οι πιθανότητες για άσσο είναι περιορισμένες. Στο ποδόσφαιρο συνηθίζεται να λέμε ότι όλα γίνονται. Αλήθεια είναι. Σε  περιλαμβάνει η Μάριμπορ που δεν υπάρχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη και σε κάνει αγνώριστο.

Μια χρονιά χαμένη στην Ευρώπη πριν καν αρχίσει. Δεν μας έχει ξανασυμβεί, αλλά θα πρέπει, δυστυχώς, να το συνηθίσουμε...

Προσθήκη σχολίου