Προχωρήστε! Τώρα! Σε ''Πράξεις... Ουσιαστικού Περιεχομένου''!

Γράφει ο 
Απόψεις Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015 00:27

Πάνω από 260 βιομήχανοι και εφοπλιστές, μεταξύ όσων χρωστούν 70 δισ. ευρώ στο Δημόσιο. Έκπληξη; Καμία, για όσους έχουν έστω και ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα και δεν εθελοτυφλούν. Πρώτο ''δείγμα γραφής''; Ο Λ. Μπόμπολας πλήρωσε 1,8 εκατ. ευρώ. Και μετά τι; Προς το παρόν, μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Τι έγιναν, άραγε, οι... Πράξεις Ουσιαστικού Περιεχομένου (ΠΟΠ);...

Τους  πρωταθλητές της φοροδιαφυγής, που δεν είναι άλλοι από τους εφοπλιστές και τις ελληνικές βιομηχανίες, φωτογράφισε στη Βουλή η αρμόδια επί της φορολογίας αναπληρώτρια υπουργός, Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας σε ερωτήσεις, σχετικά με την υστέρηση των εσόδων και χαρτογραφώντας τις ανεξόφλητες οφειλές, που ξεπερνούν τα 75 δισ. ευρώ!

Σημειώστε, λοιπόν:

Ανάμεσα στους μεγάλους και κατά σύστημα οφειλέτες του δημοσίου βρίσκονται, 60 ναυτιλιακές εταιρείες, 200 βιομηχανίες, εκατοντάδες εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και αρκετές ποδοσφαιρικές ομάδες. Οφειλές προς το δημόσιο έχουν επίσης Δήμοι καθώς και επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας.

Και τι έχει γίνει μέχρι τώρα; Ευτυχώς, κινήθηκε επιτέλους η διαδικασία ρύθμισης των 100 δόσεων, προς Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και έγιναν και γίνονται ρυθμίσεις, που φέρνουν - και θα συνεχίσουν να φέρνουν - έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Αλλά, δεν φτάνει αυτό, είναι ολοφάνερο. Η μεγάλη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή, συνεχίζει να είναι ασύλληπτη, δυστυχώς. Υπάρχει ένα σοβαρό ερώτημα, που επιζητά εναγωνίως απάντηση:

Το ΣΔΟΕ, τι ακριβώς κάνει, εδώ και 4 περίπου μήνες; Γιατί δεν ''ξεκλειδώνει'' υποθέσεις, που είναι σχεδόν στοιχειοθετημένες, προκειμένου να εισρεύσουν άμεσα χρήματα στα ταμεία;...

Σημειώστε, επίσης, ότι χρέη μεγαλύτερα των 150.000 ευρώ έχουν 10.500 φυσικά και 13.000 νομικά πρόσωπα (εταιρείες), ενώ οι οφειλές των νομικών προσώπων ξεπερνούν τα 47,5 δισ!

Όσο για τους οφειλέτες που δεν έχουν πληρώσει ποτέ ούτε ένα ευρώ, υπολογίζεται ότι διακρατούν περίπου 2,3 δισ. ευρώ.

Ωραία, τον Μπόμπολα, τον φέρατε στο ταμείο και πολύ καλώς πράξατε. Άριστα! Εντυπωσιακή κίνηση, με πολλά νοήματα και αποδέκτες.

Οι υπόλοιποι ''χαρτογραφημένοι'' θα πάρουν σειρά και πότε άραγε;

Γιατί εδώ αποδεικνύεται ότι δεν περνάνε ''νοήματα'', αλλά... Πράξεις Ουσιαστικού Περιεχομένου (ΠΟΠ)!

Εξασκήστε τις, λοιπόν, αυτές τις ΠΟΠ και ξεχάστε τις ΠΝΠ, που ξεσηκώνουν - και δικαιολογημένα - αντιδράσεις, ακόμα και από ''φίλιες'' προς την κυβέρνηση και τις προσπάθειές της κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις.

Τι, άραγε, - κ. Βαρουφάκη, κ. Βαλαβάνη, κ. Δραγασάκη, κ. Πρωθυπουργέ - περιμένουν ''τα επιτελεία'', που ήταν έτοιμα;...

   

Προσθήκη σχολίου

34 σχόλια