Γιατί μείναμε εκτός εθνικής συνεννόησης!

Γράφει ο 
Απόψεις Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 21:58

O Αντώνης Σαμαράς διαφοροποίησε την πολιτική τακτική του. Υπό την πίεση των υποψηφίων διαδόχων του, που τον εγκαλούν για σκληρή και αδιέξοδη γραμμή, έκανε αναδίπλωση της αντιπολιτευτικής τακτικής του, ανακαλύπτοντας την πυρίτιδα! Το όνομα της ανακάλυψης είναι ''εθνική συνεννόηση''.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά εθνική συνεννόηση για να παραμείνει η χώρα εντός ευρώ, όπως ισχυρίζεται. Αφού περιέφερε την πρότασή του στον Κώστα Καραμανλή για να την ευλογήσει, στη συνέχεια της έκανε μια βόλτα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Κώστα Σημίτη για να την περιβάλει με την αχλή του λεγόμενου ευρωπαϊκού τόξου.

Τα αποτελέσματα της περιφοράς ήταν πενιχρά. Το Ποτάμι δεν τσίμπησε γιατί δεν ήθελε να μπει στο κάδρο των φθαρμένων κόμματων όπως τα χαρακτηρίζει. Το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά θέλει να αποτινάξει την ρετσινιά της υποταγής στη δεξιά κι έτσι η πρόταση του Σαμαρά έμεινε χωρίς ουσιαστικούς πολιτικούς αποδεκτές.

Αφού, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς έμεινε με την πρόταση στο χέρι, αποφάσισε την Κυριακή, μια μέρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, να την απευθύνει και στην κυβέρνηση. Αρκεί - έβαλε και όρους - να επικρατήσουν οι σοβαροί στον ΣΥΡΙΖΑ κι όχι οι ακροαριστεροί και οι ιδεοληπτικοί...

Από τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα περίμενε κανείς μια συγκεκριμένη πρόταση έστω και στο παρά πέντε της διαπραγμάτευσης. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Τι δέχεται και τι απορρίπτει από τις προτάσεις των δανειστών ο κ. Σαμαράς. Τι αντιπροτείνει ο ίδιος και το κόμμα του.

Μιλώντας γενικά κι αόριστα, περί της ανάγκης να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, νομίζει ότι μπορεί να έχει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Να μπορεί αύριο μεθαύριο, ανεξάρτητα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων, να ανέβει στα κεραμίδια. Τακτική παλιά όσο κι οι λάσπες. Μόνο που οι πολίτες δεν τσιμπάνε πια και του γυρίζουν την πλάτη.

Σε τόσο κρίσιμους καιρούς, είναι κρίμα που ο τόπος βρίσκεται με μια αξιωματική αντιπολίτευση, κατώτερη των περιστάσεων.

Προσθήκη σχολίου

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Bennysak Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 01:20 δημοσιεύθηκε από Bennysak

    mobic viagra how much does it cost azithromycin vardenafil tablets triamterene lynoral clindamycin tretinoin cream 0.05 price crestor mg