Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν υπάρχει ''ξαφνικός θάνατος'', για κανένα Έθνος!

Γράφει ο 
Απόψεις Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 00:18

Μακριά από εμένα εθνικιστικές κορώνες και κομματικά τσιτάτα. Αλλά, όλες αυτές τις ημέρες, παρακολουθώντας τις ομαδικές και λυσσαλέες επιθέσεις, κατά της Ελλάδας, της ελληνικής κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, από κορυφαίους παραγοντες της Ε.Ε., δεν μπορεί παρά να φτάνει, ακόμα και ο πιό συντηρητικός πολίτης, σε ένα και μόνο ερώτημα: Υπάρχει ''ξαφνικός θάνατος'', για ένα Έθνος;

(Upd - 4/7/2015).

Η Ελλάδα, ο Τσίπρας, η σημερινή κυβέρνηση που ανέδειξε ο ελληνικός λαός και δεν ''διορίστηκε'' από κανένα ξένο ή εγχώριο κέντρο, έχουν μία πρωτόγνωρη για τον τόπο ανεξαρτησία κινήσεων. Δεν χρωστάνε σε κανέναν! Δεν έχουν καμία εξάρτηση και ταυτόχρονα η φρεσκάδα των απόψεων και κινήσεών τους, ξαφνιάζει ευχάριστα και δημιουργικά.

Και προκειμένου να σώσουν τη χώρα από τον αιώνιο δανεισμό και την εξευτελιστική εξάρτηση, από τα καταστροφικά Μνημόνια - που μας τα πλάσσαραν ως φάρμακο, αλλά αποδείχθηκε θανατηφόρο, για την ελληνική κοινωνία, την οδήγησε σε διάλυση και φτωχοποίηση - φαίνονται έτοιμοι να κάνουν τα πάντα.

Νομότυπα, χωρίς ακρότητες, ακόμα και με κάποια ''κενά'' ή ακόμα και μεγάλες υποχωρήσεις, από τα αρχικώς υπεσχημένα.

Αυτή, λοιπόν, τη στρατηγική, την διαπιστώνουν, την βλέπουν, την αισθάνονται και φυσικά αντιδρούν λυσσαλέα, όλοι όσοι έχουν επενδύσει - πολιτικά και οικονομικά - σε μία Ελλάδα ''εύκολη'', δοτική, χωρίς αντιρρήσεις, με κυβερνήτες που δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να πάνε κόντρα στα ποικιλώνυμα συμφέροντα που θέλουν να εξουσιάζουν τις τύχες αυτού του κόσμου.

Γι΄αυτό, μην απορείτε για τις ομαδικές επιθέσεις κατά της ελληνικής κυβέρνησης, της πρώτης και μοναδικής αριστερής κυβέρνησης σε όλη την Ευρώπη και το πρωτοφανές στρίμωγμά της, με τον οικονομικό στραγγαλισμό της.

Η οποία ''ταξιδεύει'' από την Κίνα μέχρι τη Ρωσία, για να βρεί λύσεις, βραχυχρόνιες και μακροπρόθεσμες και αψηφά τις εντολές των καρεκλοκένταυρων της Ε.Ε., των πολιτικών εκπροσώπων των πιό επιθετικών και σκληρών επιχειρηματικών λόμπι, προκειμένου να χτίσει - με τεράστια προσπάθεια και κόστος - τις δικές της συμμαχίες σε όλο τον κόσμο, μακριά από υποτέλειες και επώνυμα ή ανώνυμα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα, αυτά που έχουν μετατρέψει την υφήλιο σε κόσμους δύο ταχυτήτων και κοινωνικών τάξεων.

Σε αυτούς, δηλαδή, που καθημέρινα αυξάνουν τον ήδη ασύλληπτο πλούτο τους - και φυσικά δηλώνουν θρησκευόμενοι και ευεργέτες - σε βάρος εκατομμυρίων ανθρώπων, που είτε πεθαίνουν από την πείνα είτε υποσιτίζονται είτε αναζητούν καθημερινά τρόπους να τα βγάλουν πέρα.

Μην απορείτε, λοιπόν και μη συντάσσεστε παρασυρόμενοι, με όσους έχουν λυσσάξει κυριολεκτικά και όσους εύχονται καθημερινά, για να αποτύχει πάση θυσία η σημερινή κυβέρνηση.

Σκεφθείτε, πολύ απλά, ότι αν αποτύχει η κυβέρνηση Τσίπρα, η επιστροφή, δεν θα είναι απλώς μία επιστροφή στο μαύρο παρελθόν, που άφησε πίσω του ο ελληνικός λαός στις 26 Ιανουαρίου, αλλά κάτι πολύ-πολύ χειρότερο...

Μακριά από παγίδες και τεχνικούς διαχωρισμούς

Αλλά, τις ίδιες σκέψεις, είναι βέβαιο ότι κάνει και η σημερινή ηγεσία της χώρας. Γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι θέλουν να θολώσουν, να καταστρέψουν την εικόνα του, εντός και εκτός χώρας.

Πρωτίστως, βέβαια, να τακιστεί το κίνημα των πολιτών, που έφερε στην πρώτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας ΚΑΘΑΡΑ κατά της λιτότητας και των καταστροφικών για οικονομία και κοινωνία μνημονίων. Και έτσι να ''παραδειγματιστούν'' και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις ευρωπαίκών χωρών, που βρίσκονται είτε σε διαρκή άνοδο είτε προ των πυλών της εξουσίας, μέσω κυβερνήσεων συνεργασίας.

Για τον λόγο αυτό, ο Πρωθυπουργός της χώρας, θα πρέπει να έχει προμετωπίδα, σε αυτή τη φάση, όχι - δυστυχώς - το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αλλά, έναν στρατηγικής σημασίας ελιγμό, οποίος θα του δώσει τα χρονικά περιθώρια να κινηθεί, ακόμα και αν κατηγορηθεί για υπαναχώρηση.

Και ο λόγος είναι πολύ απλός, πάρα πολύ απλός: δεν μπορείς να ασκήσεις καμμία πολιτική, που να δίνει λύσεις ουσίας, όταν σου έχουν το περίστροφο στον κρόταφο. Πρέπει να πείσεις αυτόν που το κρατάει, ότι τον συμφέρει να το κατεβάσει, να τον αφοπλίσεις δηλαδή με ήρεμο και μεθοδικό τρόπο.

Και στη συνέχεια, έχεις μεγάλα περιθώρια να αποτρέψεις πολλά, να παράξεις έργο για τους πολλούς. Να ανακτήσεις την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη του λαού. Η κοινωνία, ο απλός κόσμος, ο επαγγελματίας, ο επιχειρηματίας, ασχέτως αν ήταν ή όχι ψηφοφόρος σου, έχει αλάνθανστο αισθητήριο και δίκαιο κριτήριο, όσο και αν η προπαγάνδα τον κάνει πολλές φορές να αμφιβάλλει και όσο και αν η πολυγλωσία κυβερνητικών στελεχών μεγαλώνει περισσότερο αυτές τις αμφιβολίες του.

Και προσοχή! Όποια κι αν είναι τελικά η απόφαση, ΑΜΕΣΩΣ, Πρωθυπουργέ, ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ και κανείς άλλος, θα πρέπει με απλότητα και καθαρότητα να την εξηγήσεις!

Οι μεγάλοι ηγέτες, υπήρξαν μεγάλοι, γιατί και σε ευχάριστα και σε δυσάρεστα γεγονότα, πήραν το βάρος της ευθύνης τους και ταυτόχρονα είπαν την αλήθεια στο λαό τους!

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πλέον, Αλέξη Τσίπρα, παρά μόνον αυτός που έχεις μάθει ήδη πολύ καλά και τον ακολουθείς πιστά μέχρι σήμερα.

Της απόλυτης υπευθυνότητας, που απορρέει από το γεγονός ότι δεν είσαι Πρωθυπουργός μόνο ενός κόμματος, αλλά όλων των Ελλήνων πολιτών, όλων των εισοδηματικών στρωμάτων, όλων των κοινωνικών τάξεων.

Οι ιδεολογικοί και ταξικοί διαχωρισμοί, έχουν θέση, μόνο σε μία επόμενη ή μεθεπόμενη φάση, όχι τώρα!

Και να θυμάσαι κ. Πρωθυπουργέ, όταν θα σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό οι... εταίροι μας (!), ότι δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ποτέ, ''ξαφνικός θάνατος'' ενός Έθνους, πόσο μάλλον του Ελληνικού!

Καλή δύναμη, λοιπόν, με τις ευχές όλων μας, για το καλύτερο δυνατό από τη Δευτέρα, ό,τι και να αναδείξει η κάλπη!

 

 

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου CharlesNag Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 19:33 δημοσιεύθηκε από CharlesNag

    generic acyclovir buy zyloprim levaquin price tamoxifen explained here