Μνημόνιο και Δημοκρατία! Ρούχα μαζί πού πλύθηκαν...

Γράφει ο 
Απόψεις Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015 17:58

Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερα για την ίδια. Ο Βαρουφάκης γίνεται εραστής της δραχμής και ο Λαφαζάνης αποσυνάγωγος. Ο πρώτος κατηγορείται πως είχε σχέδιο να μας πάει στην δραχμή και ο δεύτερος ότι δεν είχε σχέδιο!

Ο δε πρωθυπουργός μιλώντας σε δραματικούς τόνους στην κοινοβουλευτική του ομάδα ζήτησε από τους συντρόφους του να του παρουσιάσουν αν έχουν μια εναλλακτική πρόταση. Για σταθείτε όμως. Γιατί ένα από τα δυο μπορεί να συμβαίνει. Ή ο Βαρουφάκης είχε επεξεργαστεί σχέδιο για επιστροφή στην δραχμή και ο πρωθυπουργός το απέρριψε, όπως αποκαλύπτουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ ή πήγαμε στην διαπραγμάτευση χωρίς Β σχέδιο, οπότε ήταν φυσικό να υπογράψουμε ότι εκβιαστικά μας έβαλαν μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για αποτυχημένη διαπραγμάτευση και αυτό βαρύνει αναπόφευκτα τους διαπραγματευτές, με πρώτο τον πρωθυπουργό.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τι νόημα είχε το δημοψήφισμα, όταν με αυτό ο λαός δήλωνε κατηγορηματικά ότι απορρίπτει τους εκβιασμούς των δανειστών και τα άγρια μέτρα λιτότητας; Τα ερωτήματα αυτά εμφανίστηκαν στον δημόσιο διάλογο, αλλά αποσύρθηκαν μόλις έγινε η ψηφοφορία στην Βουλή. Τη θέση τους πήραν οι λοιδορίες για όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν ψήφο. Ακόμα κι όσοι έριχναν τον λίθο του αναθέματος στον πρωθυπουργό και τον κατηγορούσαν τόσο καιρό, γιατί δεν υπογράφει, τώρα βλέπουν στο πρόσωπο του έναν ηγέτη, που τάχα έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό...

Τώρα ο ηγέτης έγινε εθνικός, γιατί από μεθαύριο η τρόικα επανέρχεται στην Αθήνα και θα σουλατσάρει με δόξα και τιμή σε όλα τα υπουργεία. Γιατί θα πετσοκόβονται οι συντάξεις και οι εργοδότες θα απολύουν όπως θέλουν και όσους θέλουν. Γιατί οι Τράπεζες θα προχωρούν σε κατασχέσεις με συνοπτικές διαδικασίες, με τα δικαστήρια απόλυτο σύμμαχό τους. Γιατί κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης με οικονομικό κόστος, θα πρέπει πρώτα να εγκρίνεται από την τρόικα!

Τα περί λαϊκής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας έμειναν κενό γράμμα. Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς υπέγραψε και ετοιμάζεται να εφαρμόσει με τις ψήφους της κάθε είδους Δεξιάς το τρίτο μνημόνιο στη σειρά. Κάτι ήξερε ο πρωθυπουργός, όταν έλεγε πως τα μνημόνια σκοτώνουν τη Δημοκρατία. Ο ίδιος και μάλιστα με non paper θέτει εκτός κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τους 32 που ψήφισαν ΟΧΙ στο μνημόνιο και αρνείται να συνεδριάσει μέχρι στιγμής την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του, παρά το ότι του το ζητούν τα περισσότερα μέλη της!

Και η κοινωνία και η Δημοκρατία στα τέσσερα, όπως θα έλεγαν ο Πάνος Καμένος και ο Αδωνις Γεωργιάδης. Άχρηστοι και επιζήμιοι από δω και πέρα ο Λαφαζάνης, ο Βαρουφάκης και η Ζωή. Τουλάχιστον βάζουν πλάτη η Όλγα και ο Μπάμπης... 

(σ.σ.: Οι απόψεις που εκφράζουν και καταγράφουν οι αρθρογράφοι, τις οποίες φιλοξενεί το ''S&B'', είναι απολύτως προσωπικές). 

Προσθήκη σχολίου