ΕΑΜ (Ενιαίο Αριστερό Μέτωπο) - Το νέο τέκνο της (πολύτεκνης) Αριστεράς!

Γράφει ο 
Απόψεις Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 00:38

Ζήλεια στο ΚΚΕ, σκεπτικιστική ικανοποίηση σε κυβέρνηση-Μαξίμου, χαρές σε ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και χαμόγελα ανακούφισης στα ενιαία (;) στρατόπεδα Αριστερής Πλατφόρμας-Λαφαζάνη, Γλέζου, Ζωής, Αλαβάνου και μερικών συνιστωσών ακόμα. Το νέο πολιτικό παιδί της Αριστεράς, εγεννήθη. Και θα έχει ιστορικό όνομα, ως προς τα αρχικά του, όταν θα εκφωνείτε και θα προσφωνείτε-ΕΑΜ, λέει το βαφτίσανε!

Σπεύδω να διευκρινίσω, ότι το πλήρες όνομα του νέου τέκνου της (πολύτεκνης, εδώ και δεκαετίες) Αριστεράς - όπως με πληροφορούν και δε με παραπλανούν πηγές της Αριστερής Πλατφόρμας - θα είναι το ''Ενιαίο Αριστερό Μέτωπο'', από τα αρχικά του οποίου θα προκύπτει το νέο ΕΑΜ, του 2015.

Ποιές ακριβώς τάσεις και σχηματισμοί και πρόσωπα γνωστά στην Αριστερά θα μετέχουν, δεν θα σας τα... μαρτυρήσω, τα αφήνω στον ''σύντροφο Λαφαζάνη'' να σας τα γνωστοποιήσει, μη του στερήσω τέτοια χαρά, τέτοιες ιστορικές ημέρες για τον ίδιο και για έναν κόσμο της Αριστεράς που στρατεύεται μαζί του.

Πρόσωπο - έκπληξη; Mέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, χωρίς να επιβεβαιώνεται η σχετική πληροφορία, ένα όνομα (ιταλού;) ξένου καθηγητή, με πολύκροτη θητεία στην πολιτική, ψιθυριζόταν... Αλλά, τι έκπληξη θα ήταν, αν το ήξερα και σας το έλεγα;...

Σ.Σ 1.: (Για τα... συναισθήματα των λοιπών κομμάτων, που αναφέρω στον πρόλογο, χρείαζομαι πολύ χρόνο, για να σας τα εξηγήσω, πλην όμως φρονώ ότι μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι...)

(Σ.Σ.2: Τελικά, αλλοιώς βαφτίσανε την απόσχιση - ''Λαϊκή Ενότητα''. Λέτε το ΕΑΜ, να το φυλάνε για τις εκλογές, ανάλογα με τις συμπράξεις, ή το απέσυραν, φοβούμενοι ίσως την επικείμενη... καζούρα;)

Προσθήκη σχολίου