Αλήθειες και ψέματα, της πρώτης αγωνιστικής

Γράφει ο 
Απόψεις Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 00:20

Πανηγύρια σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, κατήφεια στον ΠΑΟΚ. Αυτή είναι μια εύκολη και εύπεπτη ανάγνωση της πρώτης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα. Τις περισσότερες φορές τα πράγματα, δεν είναι όπως φαίνονται.

Η ΑΕΚ, για να ανοίξει το σκορ απέναντι στον ανίσχυρο μέχρι ανημπόριας Πλατανιά, χρειάστηκε να της κάνει δώρο το γκολ ο τερματοφύλακας Ολιμπά. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε δημιουργήσει ούτε μια επικίνδυνη φάση και δυσκολευόταν να φέρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Ο Πλατανιάς είχε πλήρη αδυναμία να μεταφέρει την μπάλα μπροστά και να απειλήσει στοιχειωδώς.

Απέναντι στην πειραματική ενδεκάδα του Πανιωνίου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να δημιουργήσει μόλις και μετά βίας 3-4 ευκαιρίες της προκοπής. Παρά την προσπάθειά του να παίξει με μικρές πάσες και ταχύτητα σε κλειστούς χώρους, όταν έφτανε η ώρα να μπει στη μεγάλη περιοχή, είτε σκόνταφτε πάνω στα σέντερ μπακ, είτε ο Φινμπόγκανσον έκανε λάθος πάσα και φτου κι απ'  την αρχή.

Στο Αγρίνιο, ο Στεφανάκος κι ο Κούσας έκαναν δώρο στον Παναθηναϊκό τα δύο γκολ της νίκης επί του Παναιτωλικού. Το ανοικτό παιχνίδι των γηπεδούχων διευκόλυνε τους πράσινους να βρουν χώρους, ώστε να δημιουργήσουν ευκαιρίες, άσχετα αν τις άφησαν ανεκμετάλλευτες. Ωστόσο, η άμυνά τους έμεινε πολλές φορές εκτεθειμένη στις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων, επιβεβαιώνοντας ότι η ευπάθεια στα πράσινα μετόπισθεν συνεχίζεται...

Όσοι σταθούν στις νίκες και αγνοήσουν την πραγματικότητα των τριών αγώνων, είναι πολύ πιθανόν, να βρεθούν προ εκπλήξεων στη συνέχεια...

Προσθήκη σχολίου