Εκλογές 20ης Σεπτεμβρίου: Λίγα λόγια και με νόημα

Γράφει ο 
Απόψεις Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015 23:40

Ξημερώνει η 20η Σεπτεμβρίου και ο καθένας μας θα αναμετρηθεί με το μπόι του και το μπόι της ιστορίας, γιατί η ιστορία κάποιες φορές - όπως η τωρινή - γράφεται και από τον πιό ανώνυμο ψηφοφόρο. Αυτόν που ελπίζει ακόμα, που αγωνιά και προκρίνει το μέλλον, που θέλει να πάει μπροστά. Με σχέδιο, νού και γνώση. Δε θέλει να γυρίσει πίσω κι ας ξέρει ότι τον περιμένουν δύσκολες μέρες.

Θυμηθείτε, εσείς οι αναποφάσιστοι ακόμα, που έχετε αμφιβολίες για το αν θα πάτε ή όχι να ψηφίσετε:

Ποτέ, ο ανώνυμος ψηφοφόρος, δεν άλλαξε ΤΙΠΟΤΑ, με την ΑΠΟΧΗ του!

Τα αντίθετο, συνέτεινε σε αντιδραστικές και αντιλαϊκές κατευθύνσεις.

Κανένας δρόμος, ειδικά σε μία πτωχευμένη χώρα - που τη ρημάζουν χρόνια τώρα και μάλιστα στο όνομα της... Δημοκρατίας - δεν είναι στρωμένος με χαλιά και ροδοπέταλα.

Αλλά, όπως και στο ορεινό χωριό μου, στο Μάραθο Καρδίτσας, στις κακοτράχαλες πλαγιές των Αγράφων, στην ιστορική και ξεχασμένη Αργιθέα, που ο χωματόδρομος άνοιξε μόλις προ δεκαετίας(!...), όταν ''ανοίγεις δρόμους'', δεν πρόκειται ποτέ να χαθείς, κάποιον θα ανταμώσεις, να φάτε μαζί ''ψωμοτύρι'', να βαδίσετε παρέα στις όμορφες στράτες της ζωής.

Κόντρα στις ψεύτικες υποσχέσεις άθλιων πολιτικάντηδων, που είχαν κάποτε - μόλις προ ολίγων δεκαετιών - ''προίκα'', με χιλιάδες βόδια στον κάμπο και χιλιάδες αιγοπρόβατα στα ορεινά της πατρίδας μου, για να εκλεγούν.

Ο καθένας μας, λοιπόν, πηγαίνοντας για την κάλπη, ας γυρίσει λίγο ή περισσότερο πίσω τον χρόνο, να θυμηθεί, να αφήσει τις μνήμες να τον συνεπάρουν και τότε θα βρεί τον δρόμο για τη δική του Ιθάκη, την Ιθάκη των παιδιών και των γονιών του, των συγγενών του και όλων των ανώνυμων συμπολιτών και συμπατριωτών του.

Καλό βόλι, σε όλους μας!!! 

(Και από Δευτέρα, όλοι στον καθημερινό αγώνα, με σύμμαχο, όχι μόνο τα λόγια, αλλά και τις πράξεις των κυβερνώντων)

Προσθήκη σχολίου

1 σχόλιο