Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα μηνύματα της κάλπης!..

Γράφει ο 
Απόψεις Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 00:27

H κάλπη της 20ης Σεπτέμβρη, μας προσφέρει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα, που δεν είναι δυνατό να τα προσπεράσουν τα πανηγύρια των νικητών και οι οιμωγές των ηττημένων.

Η συντριπτική πλειοψηφία της  νέας Βουλής είναι σε μνημονιακή κατεύθυνση. Αν το μνημόνιο υπερψήφισαν στην προηγούμενη Βουλή πάνω από διακόσιοι είκοσι βουλευτές, στη σημερινή Βουλή θα βρεθούν να το υποστηρίζουν πάνω από διακόσιοι εβδομήντα!

Περίπου το 7,2% όσων ψήφισαν, δηλαδή, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας ψήφισαν την Χρυσή Αυγή, γνωρίζοντας ότι το κόμμα αυτό ανάλαβε δια του αρχηγού του την πολιτική ευθύνη για μια δολοφονία!

Πάνω από μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία. Η αποχή έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Οι λόγοι θα αναλυθούν πολιτικά και επιστημονικά στη συνέχεια, αλλά σε μια πρώτη ανάγνωση συνιστά ασφαλώς απαξίωση της τρέχουσας πολιτικής και των κυρίαρχων εκφραστών της. 

Οι δημοσκοπήσεις, για άλλη μια φορά απέτυχαν τρανταχτά. Μέχρι και την Παρασκευή έδειχναν οριακές διαφορές ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα και τους Ανεξάρτητους Ελληνες καθαρά εκτός Βουλής. Επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι τέτοια, επείγει να διερευνηθεί το πώς και το γιατί της συνηθισμένης αποτυχίας και η σύνδεση των συγκεκριμένων  μετρήσεων, με τα ΜΜΕ πού τις παραγγέλνουν και τις υπερπροβάλουν …

 Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη που τον καθιστά επί του παρόντος απόλυτο κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού. Εχοντας κόντρα όλες τις αντικειμενικές συνθήκες, όχι μόνο υπέστη οριακή φθορά, αλλά θα σχηματίσει κυβέρνηση, χωρίς να υποχρεωθεί σε συνεργασίες με το Ποτάμι και την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Μεγάλη ηττημένη των εκλογών η Λαική Ενότητα που απέτυχε να μπει στην Βουλή και να εκφράσει το ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα, όπως ήταν ο διακηρυγμένος πολιτικός στόχος της.

Χαμένο και το Ποτάμι, που πέρασε κάτω από τον πήχη, πού το ίδιο είχε θέσει.

Στους νικητές, τηρουμένων των αναλογιών, η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπό την ηγεσία της κ.Γεννηματά και ο Βασίλης Λεβέντης, πού για λόγους μάλλον ανεξάρτητους της πολιτικής του γραμμής εισήλθε στην Βουλή, δίνοντας της στο εξής έναν τόνο ιλαρότητας…