... Μήπως να μιλήσουμε λίγο για μπάλα?

Γράφει ο 
Απόψεις Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 21:10

Εύκολη κριτική και σίγουρη. Κανείς δεν πρόκειται να σε αντικρούσει. Ταλαιπωρείς το πληκτρολόγιο, σκοτώνοντας τον πεθαμένο. Ούτε να σκοτίσεις το μυαλό σου ούτε να παρεξηγηθείς με κανέναν! Τα φορτώνεις όλα στον Σαρρή και τον Γκιρτζίκη και βγάζεις ανώδυνα το μεροκάματο!

Ποιος να βρεθεί και να υπερασπιστεί την ΕΠΟ και τους προέδρους της, όταν όλα στην Εθνική ομάδα έχουν γίνει κεραμιδαριό. Πάει καιρός, πολύς καιρός που η ΕΠΟ μοίραζε μεροκάματα και συγκρατούσε στόματα. Τώρα ο κάθε πικραμένος την ξεπατώνει χωρίς να νοιάζεται. Άλλωστε, την τελευταία φορά που απειλήθηκε δημοσιογράφος ότι δεν θα τον αφήσουν να ανέβει στο αεροπλάνο, ήταν δουλειά των παικτών, γιατί θεώρησαν τραβηγμένη την κριτική του..

Τώρα, η Εθνική πηγαίνει από ναυάγιο σε ναυάγιο, αλλά φταίει η ΕΠΟ που δεν τα βάζει στην επίθεση και τα τρώει στην άμυνα. Η κουβέντα και ο προβληματισμός για τα αγωνιστικά δεδομένα είναι μια μακρινή απουσία. Τι να την κάνεις την ποδοσφαιρική ανάλυση, όταν σου προσφέρονται στο πιάτο ο Γκιρτζίκης - που έχει πιεί το αμίλητο νερό - και ο Σαρρής, που δεν θέλει να σκέφτεται καν ότι πέρασε από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν μιλάμε για πανωλεθρία, ουδείς δικαιούται να βγάζει την ουρά του απ΄ έξω. Υπάρχουν, όμως, τουλάχιστον δύο αγωνιστικά δεδομένα, που είναι θανάσιμο λάθος να αγνοηθούν.

Στην Εθνική ομάδα έχουν εξαφανιστεί οι κλασσικοί ακραίοι. Οι εξτρέμ, πού παίζοντας από τα πλάγια, θα ρηγματώσουν την αντίπαλη άμυνα και θα περάσουν τους προσωπικούς αντιπάλους τους, δημιουργώντας έτσι προυϋποθέσεις για γκολ. Η απουσία του Σαμαρά κατά πρωτο λόγο και η αγωνιστική απραξία του Λάζαρου κατά δεύτερο, έκαναν το συγκεκριμένο πρόβλημα να προξενεί μια σημαντική αναπηρία στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας .Ο Αραβίδης κι ο Καρέλης, που χρησιμοποιήθηκαν στο παιχνίδι με την Βόρειο Ιρλανδία ούτε σέντραραν ούτε ντρίπλαραν!  Ούτε μια φορά.

Οι μέσοι της Εθνικής αδυνατούν να πατήσουν περιοχή. Μπορεί να κάνουν πολλές άλλες δουλειές, να διακρίνονται με τις ομάδες τους, άλλα αντικρίζουν την αντίπαλη περιοχή σαν ναρκοπέδιο! Κανένας δεν επιτίθεται κάθετα και δεν προσπερνά αντίπαλο με προσωπική ενέργεια, ώστε να ξεμαρκάρει συμπαίκτη του και να του δώσει την μπάλα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Μπέλφαστ, μόνο ο Κώστας Μήτρογλου προσπέρασε αντιπάλους του και απείλησε με προσωπική ενέργεια.

Παίκτες καλοί υπάρχουν και τώρα στην Εθνική ομάδα. Υπάρχουν, όμως, δυο χτυπητές ελλείψεις, που δημιουργούν τεράστια αναπηρία στην επιθετική ανάπτυξη. Ο Κώστας Φορτούνης κατά πρώτο λόγο και οι Μάνταλος, Πέλκας κατά δεύτερο, ίσως λύσουν το ένα πρόβλημα Το άλλο, ξεπερνα κατά πολύ την ποιότητα του Φούντα, του Γιαννιώτα και του Φετφατζίδη. Θα μου πείτε αυτά είναι ψιλά γράμματα, όταν υπάρχει εύκαιρος ο Γκιρτζίκης…

Προσθήκη σχολίου