Τα ''δικαιώματα'' υπέρ τρίτων και ο συνήγορος της μεγάλης απάτης

Γράφει ο 
Απόψεις Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 20:49

(Επίκαιρη αναδημοσίευση). Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα λέγονται ή καταγγέλονται, για αποκρύψεις περιουσιακών στοιχείων από βουλευτές είτε σε... πρώτο χρόνο είτε σε δεύτεροή και τρίτο. Ομνύω στον έλεγχο του πόθεν έσχες, για άπαντες τους συμπολίτες μου, αλλά να ξιφουλκεί και ο συνήγορος της μεγάλης ενεργειακής απάτης, πάει πολύ...

Κανόνας 1ος (για όλους) : Η γυναίκα του Καίσαρα, ως γνωστόν, δεν πρέπει μόνο να φαίνεται, αλλά και να είναι τίμια. Προφανώς, ισχύει ακριβώς το ίδιο και για κάθε... Καίσαρα! Φροντίζεις, να μη δίνεις δικαιώματα, σε κανέναν, πόσο μάλλον αν είσαι πλέον δημόσιο πρόσωπο. Φροντίζεις, δηλαδή, να μην εκθέτεις και τον χώρο σου...

Κανόνας 2ος (για όλους ): Όταν έχεις κάνει λάθος ή... ''λάθος'', τότε ευθέως δέχεσαι την μομφή και ζητάς τουλάχιστον ένα συγνώμη, αν δεν έχεις χάσει το φιλότιμό σου! (Φροντίζεις, να μη δίνεις δικαιώματα, σε κανέναν, πόσο μάλλον αν είσαι πλέον δημόσιο πρόσωπο. Φροντίζεις, δηλαδή, να μην εκθέτεις και τον χώρο σου...)

Κανόνας 3ος (για τους κάθε λογής κατηγόρους) : Όταν είσαι συνήγορος υπεράσπισης των εμπλεκόμενων στη Νο1 απάτη, αυτή του σκανδάλου Energa-Hellas Power, της κομπίνας των εκατομμυρίων, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κρίνεις και να κατακρίνεις άλλους, ακόμα και αν υπάρχουν στις ενέργειές τους κραυγαλέες ή ήσσονος σημασίας παραλείψεις.

Σιωπάς και... φυλάς τα ρούχα σου, γιατί, που ξέρεις, οι εργολάβοι δεν είναι και οι πιό επιστήθιοι φίλοι και κάποιες φορές αδειάζουν πολύ εύκολα τον κάδο με τα άπλυτα. Και τότε, μπορεί επίσης πολύ εύκολα, να βρεθείς σε άλλη... κατηγορία.

Προσθήκη σχολίου

4 σχόλια