Ο,τι πλήρωσε, αυτό πήρε η ΑΕΚ στο ντέρμπι!

Γράφει ο 
Απόψεις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 00:15

Μόλις τελείωσε το ντέρμπι, οι φίλοι της ΑΕΚ άφησαν τον ολίγιστο διαιτητή Κύζα και την έπεσαν στο προπονητή της ομάδας, Τραιανό Δέλλα, γιατί άλλαξε τον Σιμόες με τον Μπουονανότε, θέλοντας προφανώς να την κάνει πιο επιθετική. Η αλήθεια είναι πως με ήττα 1-0 μπορείς να τα φορτώσεις στη διαιτησία. Με 4-0 κανένας δεν σε παίρνει στα σοβαρά. Αφήνουμε τον Κύζα, λοιπόν, και τα φορτώνουμε όλα στον Δέλλα...

Οσοι τώρα τον κατηγορούν, το έχουν ξανακάνει στην Τούμπα, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Μόνο που τότε τον κατηγορούσαν για τον ακριβώς αντίθετα λόγο. Ότι δηλαδή φοβήθηκε το παιχνίδι, δεν ρίσκαρε και έτσι ήρθε η ήττα . Οι περισσότεροι από όσους τον ισοπεδώνουν,  έχουν μείνει στα επικά ''ερχόμαστε'' του καλοκαιριού.  Ζούν με την αίσθηση ότι, επειδή η ΑΕΚ επανήλθε στην Σούπερ Λίγκα, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι θα διεκδικήσει και πιθανά θα πάρει το πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Η ΑΕΚ στάθηκε σε Τούμπα και Φάληρο, όσο έπαιζε συγκρατημένα, φροντίζοντας να μην αφήνει κενά στα μετόπισθεν. Σε καθαρά επιθετικό παιχνίδι της λογικής όσα φάμε κι όσα βάλουμε δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Είναι θέμα ποιότητας παικτών κι όχι θέμα προπονητή. 

Ο Ολυμπιακός, είχε σέντερ φόρ τον Ιντέγιε. Όποιος έχει μάτια βλέπει και καταλαβαίνει την διαφορά. Μέ εξαίρεση ελάχιστες θέσεις, οι παίκτες του πρωταθλητή είναι μια κλάση πάνω από τους αντίστοιχους της Ενωσης. Η επιθετική τετράδα που ξεκίνησε το ματς για την ΑΕΚ ήταν η περσινή. Της Β΄ εθνικής, δηλαδή. Το κεντρικό αμυντικό της δίδυμο, επίσης. Να δεχτούμε πως αυτή η ομάδα έχει μέλλον, πως σιγά- σιγά θα βελτιώνεται. Το να κατηγορούμε, όμως, τον Δέλλα γιατί άλλαξε τον Σιμόες  με τον Μπουονανότε και ήρθε η κατάρρευση πάει πολύ και - κυρίως - λειτουργεί αποπροσανατολιστικά.  Η Ενωση δεν έχει ούτε την ποιότητα ούτε το βάθος του ρόστερ πού έχει ο Ολυμπιακός, αλλά και οι άλλοι δύο μεγάλοι αντίπαλοι στο πρωτάθλημα.

Να τα λέμε να τα γράφουμε, όπως θα έλεγε ο Νίκος Αναστόπουλος... 

 

Προσθήκη σχολίου