Η Άρσεναλ και τα αποκαλυπτήρια...

Γράφει ο 
Απόψεις Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 22:50

Όταν βρίσκεσαι στο δρόμο για την δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τότε ήττες σαν κι αυτή από την Αρσεναλ μπορεί να αποδειχτούν εξαιρετικά χρήσιμες. Υποθέτω πως ο Μάρκο Σίλβα και η διοίκηση του Ολυμπιακού κινούνται στην ίδια λογική και έχουν συμφωνήσει στον στόχο. Για τον τρόπο ίσως χρειαστεί να ξαναδούν δυο τρία πράγματα και να πάρουν αποφάσεις.

Για το επίπεδο του φετινού Ολυμπιακού, η ήττα από την ομάδα του Βενγκέρ δεν είναι αναπάντεχο και εκτός ποδοσφαιρικής λογικής, αποτέλεσμα. Το σκορ αποτυπώνει σε γενικές γραμμές τη διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες. Το 3-2 μέσα στο Λονδίνο απλά έδειχνε παραστατικά μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός κι όχι το που βρίσκεται ήδη όπως αφελώς πίστεψαν ορισμένοι.

Η Αρσεναλ που από πολλούς θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Αγγλία είναι ομάδα δουλεμένη στην λεπτομέρειά της. Οι παίκτες της πέραν της υψηλής ποιότητάς τους παίζουν χρόνια μαζί και  υπακούουν στην φιλοσοφία του προπονητή τους  η οποία φυσικά είναι περίπου ίδια εδώ και χρόνια, Κάθε χρονιά ο Βενγκέρ κάνει ελάχιστες μεταγραφές προσθέτοντας συγκεκριμένα κομμάτια στο παζλ.

Πάνω από όλα και πριν  από όλα κάτι τέτοιο καλείται να κάνει και ο Ολυμπιακός. Να επιμείνει στον Μάρκο Σίλβα και να μην ξηλώσει το καλοκαίρι αυτή την ομάδα για να φτιάξει μια άλλη σχεδόν από τη αρχή, Στον πρωταθλητή χρειάζονται  να γίνουν  ποιοτικές προσθήκες και να μην μετατραπεί σε κέντρο διερχομένων παικτών όπως έχει συμβεί κατά το πρόσφατο παρελθόν. ΚΙ επειδή έχει ήδη αποδειχτεί πως ο προπονητής ξέρει να επιλέγει πρέπει κι αυτή την φορά να τον εμπιστευτεί η διοίκηση.

Κακές υπηρεσίες προσφέρουν όσοι πικαρισμένοι από την  πλάκα και την χαιρεκακία  των εγχώριων ανταγωνιστών του Ολυμπιακού, μεταφέρουν πίεση στους παίκτες και τον προπονητή για να πάρουν αήττητοι  το πρωτάθλημα και να σηκώσουν λέει το Γιουρόπα.. Οι μεγάλες ομάδες δεν φτιάχνονται με πείσματα και θυμούς  αλλά με σχέδιο και υπομονή. Θα είναι μεγάλο λάθος να χαθούν όλα αυτά επειδή η Αρσεναλ έκανε επίδειξη της ανωτερότητάς της στο Φάληρο...

Προσθήκη σχολίου