Τρεις φίλοι, την αυτήν οδόν βαδίζουσι ή μήπως όχι…

Γράφει ο 
Απόψεις Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 00:10

Η πληροφορία δημοσιεύτηκε και μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει βγει κάποιος να τη διαψεύσει. Ο Σπύρος Καλογιάννης θα είναι ο εκλεχτός της συμμαχίας Σαββίδη - Μελισσανίδη για την προεδρία της ΕΠΟ, στις εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβρη του 2016. Στην συμμαχία φέρεται ότι συμμετέχει σιωπηρώς και ο κ. Αλαφούζος.

Ανάμεσα στους τρεις συνασπισμένους που στόχο έχουν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του Μαρινάκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν διαφορές ως προς τον τρόπο που μπορεί να φτάσουν στον σκοπό τους. Οι δύο πρώτοι θεωρούν πως αν πετύχουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την Ομοσπονδία θα ξεδοντιάσουν τον μεγάλο αντίπαλο.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θεωρεί πως η δικαιοσύνη ενώπιον της οποίας βρίσκεται ο κ. Μαρινάκης  είναι ο ασφαλής τρόπος για να παύσει  η ερυθρόλευκη κυριαρχία. Προαναγγέλλοντας μάλιστα τις αποφάσεις έχει δυο φορές δηλώσει πως η ομάδα του θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ εφόσον καταφέρει να βγει δεύτερη στο πρωτάθλημα διότι ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, τουλάχιστον.

Η πρόσφατη ανοικτή επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, μαρτυρά του λόγου το αληθές. Ο κ. Αλαφούζος και οι συνεργάτες του πιστεύουν ακράδαντα πως στο ποδόσφαιρο δρα εγκληματική οργάνωση, της οποίας επικεφαλής είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Απλά, η ελληνική Δικαιοσύνη καθυστερεί να πάρει αποφάσεις, οι οποίες έχουν ήδη προαναγγελθεί από μια σειρά ΜΜΕ, που στηρίζουν την γραμμή της πράσινης ΠΑΕ.

Οι κοινής καταγωγής, Μελισσανίδης και Σαββίδης, θεωρούν πως αν στερήσουν τον έλεγχο της ΕΠΟ από τον Ολυμπιακό, τότε θα εξυγιάνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Προφανώς, για να γίνει αυτό, αρκεί ο έλεγχος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, που αξιολογεί και ορίζει τους διαιτητές. Για την αθλητική Δικαιοσύνη δεν μπορεί πια να γίνεται λόγος, αφού εκεί διορίζονται πλέον τακτικοί δικαστές και θεωρητικά δεν υπάρχουν περιθώρια για παρεμβάσεις…

Επί του παρόντος, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ισχυρίζεται ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη πέρσι και θα έπρεπε να έχει πάρει το πρωτάθλημα και ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ, πως με την κατάσταση που επικρατεί και να ρίξει λεφτά για να την κάνει Μπαρτσελόνα, πάλι δεύτερος θα έρθει. Όλα αυτά μάλιστα  την ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης ρίχνει βεβαιωμένα τα περισσότερα λεφτά από τους τρεις, παραπονιέται πολύ λιγότερο, σχεδόν καθόλου, για την διαιτησία και βρίσκεται πίσω από όλους στη βαθμολογία…

Ο Σπύρος Καλογιάννης, είναι έμπειρος παράγοντας με μακρά θητεία σε όλα σχεδόν τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου. Αναδείχτηκε και πορεύτηκε μέσα από τις παθογένειές του, τα προβλήματα, το προσκήνιο και το παρασκήνιό του. Οσοι θέλουν να εξυγιάνουν το ποδόσφαιρο, καλό θα είναι να συνοδεύσουν την υποψηφιότητα με κάποιες συγκεκριμένες θέσεις, που θα δείχνουν πως θα γίνει η εξυγίανση.

Διαφορετικά, μένουν εκτεθειμένοι στη κριτική, πως απλά ενδιαφέρονται  να γίνουν χαλίφιδες, στη θέση του σημερινού χαλίφη...

Προσθήκη σχολίου

1 σχόλιο