Όταν οι οπαδοί έχουν μνήμη…

Γράφει ο 
Απόψεις Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 22:50

Δυσκολότερα από  το αναμενόμενο, η ΑΕΚ νίκησε την Ξάνθη βράδυ Σαββάτου στο ΟΑΚΑ και έμεινε μόνη δεύτερη στην βαθμολογία. Στο ματς αυτό είδαμε τρία γκολ κι ένα χαμένο πέναλτι, αλλά η πιο σπουδαία φάση του αγώνα διαδραματίστηκε εκτός αγωνιστικού χώρου. Στις εξέδρες. Εκεί οι φίλοι της Ενωσης είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε: «Η ΠΑΕ συγχωρεί, οι οπαδοί ποτέ»...

Φαντάζομαι πως οι αναλυτικές εξηγήσεις περισσεύουν. Οι οπαδοί δικαιούνται να έχουν την δική τους αυτόνομη και ανεξάρτητη κρίση, για όσους πέρασαν από το τιμόνι της ομάδας που αγαπούν. Να κρίνουν και να κατακρίνουν τον βίο και την πολιτεία τους. Να μην συμμορφώνονται με την επίσημη θέση της ιδιοκτησίας και να εκφράζουν δημόσια και καθαρά την θέση τους.

Σε μια εποχή που οι διοικήσεις των ΠΑΕ επιχειρούν να χειραγωγήσουν το οπαδικό  κίνημα, στο βαθμό που υπάρχει τέτοιο, έρχεται μια μερίδα οπαδών της ΑΕΚ, να πάρει καθαρή θέση χωρίς να υπολογίσει ότι κάτι τέτοιο έρχεται ενδεχομένως σε αντίθεση, με την άποψη του πραγματικού μεγαλομετόχου…

Και κάτι ακόμη. Ο αποθανών δεδικαίωται, μόνο κατά τας Γραφάς. Οι οπαδοί αξιολογούν αρνητικά τον βίο και την πολιτεία του Μάκη Ψωμιάδη στην ΑΕΚ. Δεν είναι διατεθειμένοι να ξεχάσουν ότι από το ταμείο της ΠΑΕ έκαναν φτερά πάνω από τριάντα εκατομμύρια ευρώ, ούτε τις καταδίκες για την συγκεκριμένη υπεξαίρεση. 

Οι οπαδοί έχουν λόγους  να συνδέονται με την ιστορία της ομάδας, τους συμβολισμούς που απορρέουν από την καταγωγή, τις μεγάλες επιτυχίες, τις αποτυχίες.

Να στοιχίζονται κάθε φορά με τις απόψεις του κάθε μεγαλοπαράγοντα, συνιστά εκφυλισμό. Ο ρόλοι πρέπει να είναι διακριτοί.

Το πανό στο ΟΑΚΑ είναι μια καλή ευκαιρία να τα ξαναθυμηθούμε όλα αυτά...

Προσθήκη σχολίου