Ο Τσόρι και τα… κάστανα!

Γράφει ο 
Απόψεις Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 21:56

Δεν αμφιβάλει ο Μάρκο Σίλβα πως ο Ολυμπιακός έχει όλες τις δυνατότητες να προκριθεί επί της Αντερλεχτ. Αλλοίμονο να αμφέβαλε. Η Αντερλεχτ κάθε άλλο παρά φόβητρο αποτελεί για τον Ολυμπιακό. Το είδαμε και το καταλάβαμε στο πρώτο ματς στις Βρυξέλλες. Μόνο που εκεί διαπιστώσαμε κι άλλα πράγματα, ικανά να γείρουν την πλάστιγκα υπέρ της Βελγικής ομάδας.

Πρώτα απ όλα οι ανασταλτικές αρυθμίες που εντοπίστηκαν  και επείγει να αντιμετωπιστούν. Απ ό,τι φαίνεται ο Σιόβας πολύ δύσκολα θα είναι στη διάθεση του προπονητή του που πάει να πει πως οι ερυθρόλευκοι θα βρεθούν και πάλι εκτεθειμένοι στις αντεπιθέσεις των Βέλγων και ειδικά στον χώρο μεταξύ του Ντα Κόστα και του Μασουακού.Ο Πορτογάλος  στόπερ δυσκολεύεται ιδιαίτερα όταν παίζει αριστερός στόπερ και  ο Τζούρισιτς δημιουργεί ρήγματα με ευχέρεια στο χώρο αυτό. Επιπρόσθετα ο Ντα Κόστα έχει φανερή δυσκολία να προωθήσει την μπάλα και είτε κάνει άστοχες μακρινές πάσες είτε επιχειρεί ντρίπλες ρισκάροντας να χάσει την κατοχή.

 Αυτά αμυντικά. Σε ό,τι αφορά την επιθετική λειτουργία είναι φανερό ότι η Σεμπά δεν ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό βαθμό. Ναι μεν παρακολουθεί τακτικά το παιχνίδι της ομάδας του αλλά έχει σημαντική αδυναμία να πάει σε ατομικές ενέργειες και να δημιουργήσει αριθμητικό πλεονέκτημα,Σ ε τέτοια παιχνίδια χωρίς αύριο οι προσωπικότητες παίζουν σημαντικό ρόλο και πολλές φορές επηρεάζουν  της εξέλιξη και κρίνουν προκρίσεις. Στην κατηγορία προφανώς συμπεριλαμβάνεται ο Τσόρι Ντομίγκες. Η χρησιμοποίησή  του στα τελευταία δέκα λεπτά όπως έγινε στις Βρυξέλλες και ατελέσφορη είναι και δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την πρόθεση του προπονητή. 

Θα είναι μέγα λάθος υπό την πίεση του κόσμου στο Φάληρο αν οι ερυθρόλευκοι βγούν αλόγιστα στην επίθεση αφήνοντας εκτεθειμένα τα νώτα τους. Ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα να σκοράρει απέναντι στη Αντερλεχτ και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Κατά συνέπεια είναι προτιμότερο να εξασφαλιστεί κατά το δυνατόν  το απαραβίαστο στην άμυνα και η επίθεση με την ποιότητα των παικτών που την απαρτίζουν, να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά..,

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο Σίλβα ρίσκαρε, αλλά… Ρεζιλίκια πράγματα... »

Προσθήκη σχολίου

9 σχόλια