Επιστροφή στον Μεσαίωνα/Άβουλοι και μοιραίοι οι ηγέτες της Ε.Ε.

Γράφει ο 
Απόψεις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 02:40

Αν η σημερινή Ευρώπη, είναι αυτή του Ούγγρου ακροδεξιού Όρμπαν και των άλλων τριών της Τσεχίας, της Σλοβακίας και της Πολωνίας, που έχουν την ίδια ακριβώς ιδεολογία, τότε η ήδη διχασμένη Ευρώπη, δεν έχει κανένα μέλλον, ως συλλογική οντότητα.

Η τελευταία Σύνοδος Κορυφής για το Προσφυγικό ζήτημα, απέδειξε περίτρανα την γύμνια της Ενωμένης Ευρώπης, για την οποία κάποτε πάσχισαν φωτεινά μυαλά ηγετών, τέτοια που σήμερα δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχουν...

Ναι, πράγματι, ο Διαφωτισμός στην Ευρώπη γεννήθηκε και στην Ευρώπη μεγαλούργησε.

Ναι, αλλά στην Ευρώπη γεννήθηκε και κατέπνιξε χώρες και κατέσφαξε λαούς και ο φασισμός και ο ναζισμός - αυτό δεν πρέπει ΠΟΤΕ να το ξεχνούν οι λαοί της Ευρώπης και όταν πηγαίνουν στην κάλπη και όταν διαδηλώνουν, φεύ, κατά προσφύγων και μεταναστών.

Και φυσικά, πρώτοι από όλους δεν πρέπει να το ξεχνούν οι σημερινοί αρχηγοί (και δυστυχώς, όχι ηγέτες, με όλη τη σημασία της λέξης) των κρατών που έχουν τον κυρίαρχο-ακόμα- ρόλο και στο κλαμπ των 28 και στην Ευρωζώνη.
Προς το παρόν, η ιστορία καταγράφει το ολίγιστό τους στη διαχείριση του προσφυγικού και στην τήρηση από όλους των συλλογικών αποφάσεων, με αποτέλεσμα οι απόγονοι-εφιάλτες των χειρότερων στιγμών στην ιστορία της Ευρώπης, να επιστρέφουν, να σχηματίζουν δικές τους ομάδες και να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις των κορυφαίων οργάνων της Ε.Ε.
Η οποία ΕΕ, τους δέχθηκε στους κόλπους της και - δυστυχώς - τους ανέχεται κυριολεκτικά να στασιάζουν και να μην τους επιβάλλεται καμία κύρωση, κανένας ''ηγέτης'' να μην τους κράζει και να ξεσηκώνει τον δημοκρατικό κόσμο της Ηπείρου (και όχι μόνον...) εναντίον τους.
Και όσο δεν το πράττει κανείς, το αυγό του φιδιού, ο φασισμός και ο ναζισμός, θα απλώνονται ξανά απειλητικά πάνω από την Ευρώπη.

Κάποιοι πολιτικοί στην Ευρώπη, το καταλαβαίνουν ήδη, αλλά κυριολεκτικά δεν τολμούν να σηκώσουν ανάστημα, άβουλοι όντες και μικροί να σηκώσουν το βάρος της Ιστορίας.

Είθε να μην αποβούν και μοιραίοι, για χιλιάδες και εκατομμύρια πολιτών σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο...  

 

Προσθήκη σχολίου

5 σχόλια