Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήταν στημένος ο Κύζας;

Γράφει ο 
Απόψεις Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 21:41

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Ο πρόεδρος του Παναθηναικού Γιάννης Αλαφούζος αρνείται να πάει στο ραντεβού των ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Σταύρο Κοντονή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που συνόδευσε την άρνηση του κ. Αλαφούζου, ο λόγος είναι  η διαιτησία του Κύζα στο ντέρμπι.

Κατά τον Παναθηναικό ή έστω το περιβάλλον του ιδιοκτήτη της πράσινης ΠΑΕ. Ο διαιτητής όφειλε να ακυρώσει το γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού που πέτυχε ο Καμπιάσο. Η συζήτηση για το αν έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ μεγάλη. Δίχασε ακόμα και τους λεγόμενους καθηγητές διαιτησίας. 

Δυο παρατηρήσεις πάνω σ αυτό το θέμα κρίνονται σκόπιμες, Η πρώτη ότι όλοι όσοι τάσσονται υπέρ της ακύρωσης είναι οπαδοί του Παναθηναικού και όσοι το θεωρούν κανονικό οπαδοί του Ολυμπιακού προς δόξαν της αντικειμενικής και ανεπηρέαστης κρίσης. Η δεύτερη παρατήρηση αφορά στην ομοιότητα του συγκεκριμένου τέρματος με εκείνο που είχε πετύχει πριν από λίγες εβδομάδες πάλι εις βάρος των πράσινων ο Τσίμιροτ του ΠΑΟΚ. Μόνο που για εκείνο το γκολ δεν ακούστηκε τσιμουδιά..

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κάνει προσπάθειες να βρει μια λύση στα ακανθώδη προβλήματα του ποδοσφαίρου που βουλιάζει στην ανυποληψία και το διαπερνούν απανωτά κρούσματα βίας. Για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του μπορούν να ειπωθούν πολλά. Ωστόσο κάθε καλόπιστος αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι διακαστής για να απονείμει τάχιστα δίκαιο και να βγάλει δικαστικές αποφάσεις πολύ δε περισσότερο καταδικαστικές αποφάσεις όπως θα επιθυμούσαν όσοι προεξοφλούν την ενοχή του Μαρινάκη. Ούτε φυσικά μπορεί να ενεργήσει όπως   αλήστου μνήμης Ασλανίδης  επί χούντας και να καταργήσει πραξικοπηματικά την εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ αντικαθιστώντας την σύμφωνα με τις επιθυμίες όσων επιδιώκουν την εκπαραθύρωσή της.

Επειδή λοιπόν όλα αυτά δεν μπορεί να συμβούν ακούγεται τουλάχιστον απορίας άξιον να αρνείται ο κ. Αλαφούζος μια τέτοια συνάντηση με αιτία τη διαιτησία του ντέρμπι. Αλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν ο ιδιοκτήτης του Παναθηναικού είχε συναντηθεί με τον ομόλογό του, του Ολυμπιακού υπό τον κ. Κοντονή .Κατά συνέπεια μια ευκαιρία να ζητηθούν δεσμεύσεις  και να παρθούν κάποια πρώτα μέτρα ίσως περάσει ανεκμετάλευτη…

6 σχόλια