Κάντο, όπως η Αϊντχόβεν!

Γράφει ο 
Απόψεις Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016 22:21

Τα γεγονότα είναι λίγο πολύ γνωστά. Οπαδοί της Ολλανδικής ομάδας που ταξίδεψαν στην Μαδρίτη, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με την Ατλέτικο, είχαν ρατσιστική συμπεριφορά, απέναντι σε ζητιάνους και τσιγγάνους, που συνάντησαν σε πλατεία της πόλης.

Η διοίκηση της ομάδας, αφού μελέτησε το θέμα και προφανώς ταυτοποίησε τους δράστες, ανακοίνωσε ότι τους αποκλείει από το γήπεδό της!

Η απόφαση κάνει τώρα το γύρο του κόσμου και αποσπά τον θαυμασμό, όσων πιστεύουν ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Να σημειώσουμε πως πρόκειται για φανατικούς οπαδούς της Αιτχόβε, που ενισχύουν της ομάδα κάνοντας ταξίδια και ξοδεύοντας αρκετά χρήματα. Να σημειώσουμε, επίσης, πως οι πράξεις τους δεν είναι ποινικά κολάσιμες…

Οι συγκρίσεις είναι νομίζω αναπόφευκτες. Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε και προφυλάκισε έξι νεαρούς, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν πρόσφατα στην Λευκάδα, με αφορμή αγώνα μπάσκετ γυναικών. Η ΠΑΕ Παναθηναικός, με ανακοίνωσή της, μας πληροφόρησε  ότι αναλαμβάνει την νομική υποστήριξη των συλληφθέντων...

Να ξεκαθαρίσουμε πως ο καθένας, ανεξάρτητα από την κατηγορία που τον βαρύνει, δικαιούται νομική υπεράσπιση. Το θέμα είναι γιατί αυτή να την προσφέρει η πράσινη ΠΑΕ. Ετσι αποδέχεται πως οι συλληφθέντες είναι πράγματι οπαδοί του Παναθηναικού, που ξεκίνησαν από την Αθήνα για την Λευκάδα, για έναν αγώνα μπάσκετ, στον οποίο δεν έπαιζε καν η ομάδα τους!

Άρα δεν πήγαν εκεί για την… χαρά του αθλητισμού, αλλά για να έχουν συμμετοχή στα επεισόδια, όποια κι αν αποδειχτεί πως ήταν τελικά η συμμετοχή τους σε αυτά.

Ποιο μήνυμα εκπέμπει  άραγε η ΠΑΕ με την ενέργειά της? Προφανώς, το ίδιο που έξέπεμπαν σχεδόν όλες οι μεγάλες ΠΑΕ τόσα χρόνια τώρα, όταν έστελναν τους δικηγόρους τους, για να βγάλουν από την φυλακή όσους η αστυνομία συνελάμβανε κατά την διάρκεια επεισοδίων στα γήπεδα.

Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται και τώρα και μάλιστα για επεισόδια που έγιναν εκτός γηπέδου, εκτός πόλης και χωρίς καν να αγωνίζεται η ομάδα που υποστηρίζουν.

Ο καθένας μπορεί να αναλογιστεί, αν έτσι αποδοκιμάζεται η βία στα γήπεδα και όσοι την προκαλούν.

Αν στέκει το επιχείρημα ότι η βία είναι αποκλειστικό δημιούργημα της διαφθοράς στον αθλητισμό κι αν οι φραστικές καταδίκες της βίας έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο… 

Προσθήκη σχολίου

2 σχόλια