Ο Σκίμπε, θα πάθει για να μάθει…

Γράφει ο 
Απόψεις Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 00:27

Οσοι αναθάρρησαν με την νίκη της Εθνικής με το Μαυροβούνιο, ξανάβαλαν τα κεφάλια μέσα μετά την ήττα από τους Ισλανδούς. Οπως λέει και το τραγούδι, είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια . Οι Ισλανδοί θα τα κάνουν συντρίμμια κομμάτια.

Να έχουμε κατά νου πάντως ότι οι Ισλανδοί θα πάνε στο Euro το καλοκαίρι, ενώ εμείς θα το παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση. Φάνηκε μάλιστα στην φιλική ήττα από τους ψαράδες ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό.

Η Ισλανδοί έχουν αγωνιστική ταυτότητα, εμείς προσπαθούμε να διαμορφώσουμε. Ο Σκίμπε κάλεσε για τα δυο παιχνίδια περίπου εικοσιπέντε παίκτες και κανέναν εξτρέμ μεταξύ τους. Αναγκαστικά το σύστημα ήταν με τρείς σέντερ μπακ στην ευθεία και τους κλασσικούς ακραίους μπακ της Εθνικής να αναλαμβάνουν και ρόλο εξτρέμ. Δύσκολα πράγματα για να αφομοιωθούν από την μια στιγμή στην άλλη πέραν του ότι είναι πιθανό να αποδειχτεί πως δεν πρόκειται να αφομοιωθούν ποτέ.

Ο Σκίμπε πήρε κι άλλη απόφαση με ρίσκο  στο συγκεκριμένο παιχνίδι, χρησιμοποιώντας τον Σταφυλίδη σε θέση αμυντικού χαφ την ώρα που είχε κλασσικό διαθέσιμο τέτοιο και τον αγνόησε. Το αποτέλεσμα ήτα να χαθεί ο έλεγχος στη μεσαία γραμμή και οι Ισλανδοί να κυριαρχήσουν. Πάλι καλά που οι ατομικές ενέργειες  του Φορτούνη προβλημάτισαν τους φιλοξενούμενους και έδιναν την εντύπωση πως η Εθνική έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Δυστυχώς η επιθετικές προσπάθειες υπονομεύτηκαν από την αδύναμη ανασταλτική λειτουργία και τα σοβαρά αμυντικά λάθη των υψηλόσωμων σέντερ μπακ που έχασαν κεφαλιές από κοντύτερους αντιπάλους με αποτέλεσμα τα δύο πανομοιότυπα γκολ που δέχτηκε η ομάδα και της στοίχησαν την ήττα .Ο Μίκαελ Σκίμπε έχει τα περιθώρια να ξαναδεί τις επιλογές του και σε πρόσωπα και σε διάταξη. Εμείς όλοι να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα που δείχνει ότι ο δρόμος για την ανάκαμψη της Εθνικής θα είναι μακρύς και δύσβατος...

Προσθήκη σχολίου