To κλάμα του Πετράκη και η υπόκλιση στον Μαρίνο…

Γράφει ο 
Απόψεις Κυριακή, 17 Απριλίου 2016 22:00

Η τελευταία αγωνιστική μας επιφύλαξε ιδιαίτερες στιγμές. Αξίζει νομίζω να αναφερθούμε σε δυο πρόσωπα. Σε δυο έλληνες προπονητές, που είναι κατά τη γνώμη μου τα κορυφαία πρόσωπα της τριακοστής αγωνιστικής και από τα κορυφαία του πρωταθλήματος.

Μας αφήνει χρόνους κι αυτό το πρωτάθλημα με τον πρωταθλητή γνωστό από τον Νοέμβρη. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κάτι διθυραμβικό να ειπωθεί για τον  Ολυμπιακό. Ειπώθηκαν και γράφτηκαν όλα κατά τη διάρκεια της χρονιάς .Με τα πλέι όφ μπροστά μας θα έχουμε το περιθώρια να μιλήσουμε αναλυτικά για τους υπόλοιπους που δυστυχώς για την διοργάνωση δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστική απέναντι στους πρωταθλητές. Με δική τους ευθύνη δεν είχαμε και φέτος ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

 Ο Γιάννης Πετράκης είναι τα  τρία τελευταία  χρόνια προπονητής στον ΠΑΣ Γιάννενα. Η ομάδα του κέρδιζε στους αγωνιστικούς χώρους τη έξοδο στην Ευρώπη και την έχανε στα χαρτιά. Μεγάλα τα οικονομικά προβλήματα του Αγιαξ της Ηπείρου ακύρωναν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και του προπονητή. Ο ΠΑΣ αιμοράγισε και φέτος χάνοντας δυο από τους καλύτερους παίκτες του τον Χαρίση και τον Τσάβες. Εκανε μεγάλη αγωνιστική κοιλιά και ο χαμηλών τόνων , νηφάλιος και πάντα αξιοπρεπής Πετράκης αμφισβητήθηκε. Παρ όλα αυτά τα κατάφερε να συνεφέρει αγωνιστικά την ομάδα να αξιοποιήσει νέα παιδιά και να τα παίξει όλα για όλα στην Ξάνθη παίρνοντα ς τελικά το μεγάλο διπλό . Την ώρα που οι παίκτες του πανηγύριζαν με τους οπαδούς ο κόουτς δακρυσμένος πήγαινε  προς τα αποδυτήρια. Ενας  εξαιρετικός προπονητής που πέρασε χρόνια στα γήπεδα μικτότερων κατηγοριών της Κρήτης χωρί8ς έπαρση και δημόσιες σχέσεις φτ6άνει έστω και καθυστερημένα στην καθολική αναγνώριση..

 Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παραμένοντας στον Πανιώνιο, αναλάμβανε το τιτάνιο έργο να σώσει την ομάδα την ώρα που η διοίκηση πάσχιζε να την διασώσει οικονομικά ώστε να βγει η χρονιά. Στο μυαλό του Ουζουνίδη δεν είναι κανείς για να ξέρει τι ακριβώς είχε στο μυαλό του. Σημασία έχει πως ο Πανιώνιος πέτυχε αγωνιστικό θαύμα τερματίζοντας στην Πέμπτη θέση και παίρνοντας μέσα στα γήπεδα το εισιτήριο για την Ευρώπη. Η διοίκηση πουλούσε παίκτες για να μείνει οικονομι8κά ζωντανή κι κόουτς αναδείκνυε καινούργιους κρατώντας την σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Ο Ιστορικός έγραψε ιστορία με μεγάλο προπονητή τον μεθοδικό και μελετημένο προπονητή του.

Οι δύο καλύτεροι έλληνες τεχνικοί βρίσκονται τώρα απέναντι σε ένα παιχνίδι που τους έπαιξε η τύχη. Για να πανηγυρίσει ο ένας θα πρέπει να λυπηθεί ο άλλος. ΙΟ Πανιώνιος πήρε την έξοδο στην Ευρώπη και κινδυνεύει σοβαρά να την χάσει για λόγους οικονομικούς. Αν την χάσει θα επωφεληθεί ο ΠΑΣ που την έχανε τα προηγούμενα χρόνια για τον ίδιο λόγο. Οτι και να συμβεί θα λυτρώνει τον έναν και θα αποκαρδιώνει θα αδικεί τον άλλο. Και οι δυο όμως έχουν κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό του φίλαθλου κόσμου. Στις μέρες απαξίωσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι ελπιδοφόρο να   υπάρχουν πρόσωπα που με το έργο και την συμπεριφορά τους κερδίζουν καθολική εκτίμηση και σεβασμό.

Προσθήκη σχολίου