Κάτι γυαλίζει στον ΠΑΟΚ…

Γράφει ο 
Απόψεις Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016 22:16

Τι μας λέει ένα από τα πιο γνωστά στερεότυπα του ποδοσφαίρου; Ότι στην αρχή της χρονιάς το πλεονέκτημα έχουν οι ομάδες που δεν έχουν μεγάλες αλλαγές στην ενδεκάδα τους κι αυτό, διότι διατηρούν την συνοχή και την ομοιογένειά τους. Θεωρητικά είναι έτσι. Πρακτικά, έρχονται οι εξαιρέσεις, να επιβεβαιώσουν τον κανόνα.

Ο ομοιογενής και περσινός Ολυμπιακός, τα έκανε μούσκεμα απέναντι στην Χάποελ και δικαιολογημένα αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς του. Ο ΠΑΟΚ που είχε αλλαγές σε σύγκριση με την περσινή ομάδα, έπαιξε κατά διαστήματα σπουδαίο ποδόσφαιρο στο Άμστερνταμ απέναντι στον Αγιαξ και θαυμάστηκε για την τακτική του…

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ούτε ρυθμό είχαν ούτε συνοχή. Λες και συγκεντρώθηκαν λίγες μέρες πριν το ματς και δεν πρόλαβαν να γνωριστούν μεταξύ τους. Ομάδα ασύνδετη χωρίς επιθετικό σχέδιο και με χτυπητή αδυναμία να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο και να απειλήσει τους Ισραηλινούς που δεν είναι δα και κανένα ποδοσφαιρικό μεγαθήριο.

Είναι απορίας άξιο το αν ο Ολυμπιακός θα επαναλάβει τόσο κακή εμφάνιση και στην έδρα της Χάποελ την Τετάρτη το βράδυ. Στα φιλικά προετοιμασίας ήταν το ίδιο υποτονικός, οδηγώντας στο συμπέρασμα πως το πρόβλημα δεν είναι περιστασιακό. Ετσι, μάλλον ήταν εκτός τόπου η δήλωση του προπονητή του, Βίκτορ Σάντσες, πως έμεινε ευχαριστημένος διότι η ομάδα του δεν δέχτηκε γκολ!

Ο ΠΑΟΚ, του Βλάνταν Ιβιτς και του Λούμπος Μίχελ, κέρδισε συμπάθειες και εκτίμηση. Οργανωμένη άμυνα και γρήγορες αντεπιθέσεις και τον νεοφερμένο Τζάλμα Κάμπος, να εντυπωσιάζει με την ταχύτητά του, την κοφτή ντρίπλα πάνω στην κίνηση και την εκτελεστική του δεινότητα.

Είναι νωρίς ακόμα για να βγουν οριστικά συμπεράσματα. Ωστόσο το πρώτο επίσημο δείγμα έχει αναπτερώσει το ηθικό στη Θεσσαλονίκη και έχει δημιουργήσει ανασφάλεια και αμφιβολίες στον Πειραιά...

Προσθήκη σχολίου