Ο πρακτικός κ. Μάρτινς!

Γράφει ο 
Απόψεις Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016 00:38

Αυτός ο μικρόσωμος Πορτογάλος ξέρει λιγότερη μπάλα και πολύ περισσότερο ποδόσφαιρο. Κινείται αθόρυβα και κάνει τα απαραίτητα. Παίζει για τον προπονητή, την ομάδα κι όχι για την εξέδρα.

Το κείμενο θα μπορούσε να γραφτεί μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ και το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε. Γράφεται μετά το ματς με τον Πανιώνιο, όπου μάλλον δεν έχουμε να θυμόμαστε κάποια εξαιρετική ενέργειά του.

Ο Αντρέ Μάρτινς είναι παίκτης ομάδας. Έχει αίσθηση του χώρου, ξέρει να κρύβει την μπάλα με το σώμα του και να την εμφανίζει, έχοντας πρόσωπο προς την αντίπαλη εστία. Κερδίζει κάθε μέτρο που του προσφέρεται κάθετα και πασάρει με ακρίβεια. Βρίσκεται τις περισσότερες φορές εκεί που πρέπει, χωρίς να υπερβάλει εαυτόν και να αναγκάζεται σε ηρωικές προσπάθειες.

Στο ματς με τον Πανιώνιο, βοήθησε τον Μιλιβόγιεβιτς για να εδραιωθεί η κυριαρχία του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή. Κουβάλησε την μπάλα και είχε πάντα το νου του, ώστε να δίνει καλύψεις στο μαρκάρισμα του Μασούντ. Μπορεί να μην γίνει ποτέ από τα πρώτα ονόματα του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Μπορεί να μην σηκώνονται όρθιοι οι οπαδοί και να μην πέφτουν τα… τσιμέντα από τις ζογκλερικές ενέργειές του. Ο Μάρτινς θα είναι πάντα παίκτης χρήσιμος για τον προπονητή και απαραίτητος για τους συμπαίκτες του στη γραμμή του κέντρου.

Η μεταγραφή του Μάρτινς στον Ολυμπιακό δεν ξεσήκωσε θύελλα ενθουσιασμού. Οι οπαδοί την προσπέρασαν. Τα ίδια είχαν γίνει παλιότερα με τον Φουστέρ και τον Ορμπάιθ. Ωστόσο ο 26χρονος Πορτογάλος, έχει όλες τις προϋποθέσεις, να γίνει σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων και να μνημονεύεται για χρόνια από τους οπαδούς της ομάδας.

Προσθήκη σχολίου