Αντίο Φιντέλ, αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει!

Γράφει ο 
Απόψεις Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016 22:34

Ο άνθρωπος που πυρπόλησε τις καρδιές εκατομμυρίων φτωχών εργατών και αγροτών και τους μετέτρεψε σε φλογερούς επαναστάτες μας αποχαιρέτησε. Αφήνει πίσω του μια φλογα αναμένη κι ένα καρφί στο μάτι των ιμπεριαλιστών που δεν κατάφεραν να κάνουν την Κούβα ένα αβύθιστο αεροπλανοφόρο όπως ήταν το σχέδιο τους.

Ο φλογερός επαναστάτης Φιντέλ Κάστρο και οι σύντροφοί του πέτυχαν κάτι που τότε όλοι θεωρούσαν απίθανο. Νίκησε το δικτατορικό καθεστώς του Μπατίστα και  στερέωσε την Κουβανική Επανάσταση. Η Κούβα και ο λαός της στερήθηκαν πολλά από το εμπάργκο των Αμερικανών και των συμμάχων τους. Αντεξαν με την βοήθεια της τότε Σοβιετικής Ενωσης αλλά, το κυριότερο, άντεξαν και μετά την κατάρρευσή της. Με στερήσεις ακόμα και σε βασικά αγαθά, αλλά με εγκαρτέρηση και πάθος που τους μετέδιδε ο Φιντέλ Κάστρο.

Η Κούβα της καθολικής εκπαίδευσης, της προηγμένης ιατρικής περίθαλψης για όλους είναι μια πραγματικότητα που βαδίζει παρέα με την Κούβα της χαράς του έρωτα, της φιλοξενίας και του ξεφαντώματος. Ο πεισματάρης και αμετανόητος Φιντέλ έγινε παράδειγμα αντίστασης , πηγή έμπνευσης για όλα τα απελευθερωτικά κοινωνικά κινήματα όπου γης.

Αυτός και ο συνοδοιπόρος του Τσε Γκεβάρα θα μνημονεύονται πάντα από όσους στο μέλλον θα αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη ,θα αντιστέκονται στην βούληση των ιμπεριαλιστών κάθε εποχής. Ο Φιντέλ, η Κούβα και οι επαναστάτες Κουβανοί είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι ο κόσμος της ανισότητας, της εκμετάλλευσης και της αδικίας μπορεί να αλλάξει .

Ο μεγάλος επαναστάτης έφυγε, αλλά το μήνυμα του θα πυρπολεί τις καρδιές όσων αποφασίζουν να αντισταθούν και να διεκδικήσουν ένα άλλο κόσμο που - το έδειξε ο Φιντέλ - είναι εφικτός…

 

 

Προσθήκη σχολίου

262 σχόλια