Όταν οι ΠΑΕ απαιτούν, χωρίς να προσφέρουν…

Γράφει ο 
Απόψεις Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 18:35
Όταν οι ΠΑΕ απαιτούν, χωρίς να προσφέρουν…

Ένα νέο επεισόδιο στο κακοπαιγμένο σήριαλ των σχέσεων των ΠΑΕ με τα συνδρομητικά κανάλια βρίσκεται στον αέρα. Οι ΠΑΕ απαιτούν χρηματικές καταβολές, την ώρα που υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες, σε ότι αφορά τις δικές τους συμβατικές υποχρεώσεις... Και οι πρόεδροι απαιτούν....

Αυτές oι υποχρεώσεις αφορούν στην υλοποίηση της απόφασης για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος στην Σούπερ Λίγκα, η οποία περιλαμβάνει πλέι-οφ και για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Τη στιγμή που οι ΠΑΕ συνεχίζουν τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις και η αναδιάρθρωση είναι ακόμα στον αέρα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πάλι αξιώσεις των ομάδων, για χρήματα που απορρέουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
  
Οι απαιτήσεις αυτές, όμως, διατυπώνονται χωρίς οι ΠΑΕ να παίρνουν υπόψη τους τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα μας, κάτι που αποτυπώνεται και στα μεγέθη που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι συνδρομητικές πλατφόρμες στην Ελλάδα.

Επειδή ο κόμπος φτάνει στο χτένι και περιθώρια για οικονομικές απώλειες δεν υπάρχουν για κανέναν, οι υπεύθυνοι των ΠΑΕ θα έπρεπε ίσως να αναρωτηθούν αν - με τις επιπτώσεις που έχουν στα έσοδα τους οι πλατφόρμες Nova και ΟΤΕ - είναι διατεθειμένες να συνεχίσουν να επενδύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αντίστοιχα.
 
Κι όλα αυτά, όταν από πέρσι η SuperLeague είχε ματαίωση του ντέρμπι των «αιωνίων», συνεχείς αναβολές των playoffs, δυσφημιστικές δηλώσεις από τους παράγοντες των ομάδων, ενώ εφέτος είδαμε (ή μάλλον δεν είδαμε, καθώς απέφυγε να δείξει τα έκτροπα ο ΟΤΕ TV) και τον τελικό Κυπέλλου να γίνεται «γης μαδιάμ».

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα έχει μέλλον, μόνον όταν συνεννοηθούν όλοι και συμφωνήσουν σε μέτρα για την βελτίωση και την αναβάθμισή του!

Συνεννόηση ερήμην ή κόντρα σε αυτούς που το χρηματοδοτούν, δεν μπορεί να γίνει. Ας μην ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα εφέτος έγινε, διότι η Nova δεν τους έχει παρακρατήσει ακόμη τα 3 εκατ. ευρώ από τις ρήτρες και αντ΄αυτού, κάποιοι μιλούν για... καθυστερήσεις στις πληρωμές!

Δυστυχώς, όμως, το μόνο που σκέφτονται οι επικεφαλής των ομάδων, είναι τα λεφτά από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Για να μπορούν ορισμένοι να είναι πρόεδροι, διαχειριζόμενοι τις εισπράξεις από τα τηλεοπτικά δικαιώματα...

Αυτή η νοσηρή κατάσταση, όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί, όταν μάλιστα το ''προϊόν'' είτε δεν βλέπετε είτε απωθεί πλέον, 'πνιγμένο'' μέσα στις ίντριγγες, τη βία και τα καπρίτσια του κάθε προέδρου ή ''προέδρου''.

Γιατί ευδοκιμεί, δυστυχώς και αυτό το είδος στην ποδοσφαιρική μας χώρα...

Προσθήκη σχολίου

14 σχόλια