Το ρίσκο του Σκίμπε…

Γράφει ο 
Απόψεις Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 23:41

Το κενό του Τοροσίδη θα καλυφθεί από μέσα. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Μίκαελ Σκίμπε. Το ερώτημα είναι από ποιόν; Ο κ. Σκίμπε για τα παιχνίδια με την Εσθονία και το Βέλγιο πήρε μόνο έναν δεξιό μπακ, τον Τοροσίδη. Πήρε τέσσερεις τερματοφύλακες και μόλις έναν εξτρέμ!

Πήρε παίκτες που δεν παίζουν στις ομάδες τους γιατί προέρχονται από τραυματισμό (Ταχτσίδης-Μπακασέτας) και παίκτη που δεν παίζει πουθενά επειδή είναι υπό παραχώρηση (Γιαννιώτας). Δεν πήρε τον Χριστοδουλόπουλο που είναι ο μόνος φορμαρισμένος έλληνας εξτρέμ και αγνόησε τον Μπακάκη που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας.

Θα σκεφτεί κανείς πως και ο συμπατριώτης του, ο μέγας Ρεχάγκελ αγνοούσε παίκτες όπως ο Ζήκος, ο Γεωργάτος και ο Στολτίδης. Καμιά αντίρρηση, αλλά ο Ρεχάγελ έπαιρνε άλλους που έπαιζαν σε αυτές τις θέσεις και έκαναν την ίδια δουλειά. Είναι απορίας άξιον τι μπορούν να προσφέρουν στην Εθνική παίκτες που έρχονται από τραυματισμό και δεν έχουν παίξει μετά από αυτόν ούτε ένα παιχνίδι.

Δεν στέκει καμιά λογική εξήγηση  αυτή η επιλογή του Σκίμπε. Μακάρι να μην στοιχίσει στην Εθνική που έχει διαδοχικά μπροστά της την μικρής δυναμικότητας Εσθονία και το πανίσχυρο Βέλγιο. Η νίκη απέναντι στους Εσθονούς είναι κάτι που δεν συζητείται καν.

Με τους Βέλγους, ο Σκίμπε ελπίζει ότι θα έχει διαθέσιμους τον Παπασταθόπουλο που αντιμετώπισε μικρό πρόβλημα τραυματισμού και δεν θα έπαιζε λόγω τιμωρίας στο πρώτο ματς και τον Κώστα Μήτρογλου που κάνει αγώνα δρόμου για να επανέλθει από τραυματισμό.

Μια ισοπαλία με τους Βέλγους αφήνει ανοικτό τον δρόμο για την δεύτερη θέση και την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ μέσα από τα μπαράζ. Αυτή η εβδομάδα θα κρίνει το μέλλον της Εθνικής στην διοργάνωση. Πιθανότατα και του Σκίμπε στην Εθνική ομάδα…

Προσθήκη σχολίου

3 σχόλια