Ποιόν τραπεζίτη - ''δεξιό'' ή ''αριστερό''- θα ''δικάσουμε'' σήμερα;

Γράφει ο 
Απόψεις Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 18:16

Το ότι η δημοσιογραφία έχει ξεφύγει από τα όρια που θέτει η ίδια η φύση της λειτουργίας της, αποτελεί κοινό μυστικό, εδώ και αρκετά χρόνια. Αλλά, το ότι ο υπηρετών τη δημοσιογραφία - εκτός από... αυτόκλητος σύμβουλος κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και επιχειρηματιών - έχει γίνει και αγγελιοφόρος κρυπτογραφημένων ''ειδήσεων'', πάσης χρήσεως, προλαμβάνοντας μάλιστα και τη Δικαιοσύνη, αυτό υπερβαίνει τα όποια εσκαμμένα έχουν απομείνει...

Βέβαια, οι κάθε είδους και διαμετρήματος ''αγγελιοφόροι'', γνωρίζουν άριστα ότι αυτό που αναλαμβάνουν να κάνουν, αποτελεί ένα είδος ''εκτέλεσης συμβολαίου'' (τα οποία πάντοτε ενέχουν τον όρο της κάθε είδους και επιπέδου ''αλληλοεξυπηρέτησης''), συνεπώς η όποια αφελής σκέψη ότι ''ειδήσεις ψάχνουν'', ''ενημέρωση παρέχουν'' κλπ, αυτομάτως τίθεται εκτός σοβαρής συζήτησης.

Αφορμή για το τρέχον σημείωμα, μου έδωσε η ομαδική σχεδόν προαναγγελία από τα ΜΜΕ, ότι... ''επίκειται η κεφαλή επί πίνακι'', κορυφαίων τραπεζικών στελεχών, μάλιστα σε κάποιο υπήρξε και η λογική της λοταρίας, δια του αποκλεισμού συγκεκριμένων ονομάτων!

Το ότι υπάρχουν πολλές σκοτεινές πλευρές πλευρές και άλλες τόσες αδιαφανείς υποθέσεις, γύρω από την λειτουργία των τραπεζών, ας πούμε σχηματικά κατά την τελευταία 10ετία, δεν αποτελεί βεβαίως είδηση πλέον, τουναντίον...

Αλλά, να στήνονται στον τοίχο ή να κρέμονται στα μανταλάκια διάφορα ονόματα τραπεζιτών και να φωτογραφίζονται δεκάδες άλλα, κατά διαστήματα συνεργατών τους (μέσω μίας απλής προσφυγής στα μέλη των τότε διοικητικών συμβουλίων ή διευθυντών), αυτό το γεγονός συνιστά μία ακόμα αθλιότητα των ΜΜΕ, των σε συγκεκριμένη υπηρεσία διατεταγμένων.

Υπάρχουν, όμως, πλην των ''αγγελιοφόρων'' και οι αρχικώς διακινούντες τέτοιου είδους ''χτυπήματα'', οι... μισθώνοντες, ώστε να λάβει την κατάλληλη έκταση το όποιο εγχείρημα θέλουν κάθε φορά να φέρουν εις πέρας - είναι οι λεγόμενοι ηθικοί αυτουργοί του ''φόνου''. Συνήθως είναι... αδέκαστοι (αν και το ''α-δίκαστοι'' θα ταίριαζε καλύτερα στην περίπτωσή τους) και δυστυχώς θα παραμείνουν.

Δεν γνωρίζω πορίσματα ερευνών, κάθε είδους, για οποιονδήποτε πρώην ή νυν τραπεζίτη. Ακούω πολλά, διαβάζω ακόμα περισσότερα, όλα με υπονοούμενα, χωρίς κανένας ''αγγελιοφόρος'' να έχει το θάρρος, την τιμιότητα, την ειλικρίνεια, να αναλάβει την ευθύνη και να αναφέρει το όνομα ή τα ονόματα που του...ψιθύρισαν.

Η καθαρή θέση θα πρέπει να είναι μία και να μην αλλάζει, ανεξάρτητα από υποθέσεις, ονόματα, πολιτικές πλάτες, μεθοδεύσεις, καλύψεις, συναλλαγές και... συνδιαλλαγές:

Η Δικαιοσύνη, η οποία θα αναλάβει κάθε υπόθεση, θα είναι αυτή που θα δώσει τις όποιες απαντήσεις, για την ενοχή ή μη όσων εμπλέκονται πράγματι σε έκνομες καταστάσεις ή όσων ''φέρονται'' ή όσων ''άγονται'', ελέω αντιτιθέμενων συμφερόντων ''κορυφής'', στα πεδία της πολιτικής, της τραπεζικής και της επιχειρηματικής αγοράς.

(Υ.Γ.: Επειδή κάποιοι εν ενεργεία του κλάδου, μου λένε ότι... πανηγυρίζουν ήδη, μία αυτοσυγκράτηση δεν θα έβλαπτε καθόλου. Και ας έκλεισε ο έλεγχος του ΤΧΣ, επί της πληρότητας και ικανότητας των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών. Καλό είναι να βλέπουν μακρύτερα, όπως έπρεπε να έχουν πράξει και οι τωρινοί εγκαλούμενοι). 

 

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

6 σχόλια