Ποιος Φερέιρα; Το δάνειο «καίει»...

Γράφει ο 
Απόψεις Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 21:51

 Το σχέδιο της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" μπήκε μπροστά όταν κάθε άλλη ελπίδα για την σωτηρία της πράσινης ΠΑΕ είχε χαθεί. 

Ο εμπνευσμένος Γιάννης Αλαφούζος ουδέποτε υποσχέθηκε ότι θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας τα «σπασμένα»  προηγούμενων διοικήσεων και μετοχών που αγγίζουν τα τριάντα εκατομμύρια.  Εκανε όμως το λάθος να πει δημόσια ότι με το σχέδιο του η Παναθηναϊκή Συμμαχία θα έφερνε στα ταμεία αυτό το ποσό. Γρήγορα κατάλαβε ότι τέτοια πράγματα δεν γίνονται και αναπροσάρμοσε το ποσό στα δώδεκα εκατομμύρια. Πάλι έπεσε έξω.

 Ηθελα να ήξερα ποια ήταν η εταιρεία η οποία έκανε την μελέτη και τον διαβεβαίωσε ότι μπορεί να συγκεντρωθούν τέτοια ποσά. Η μαύρη αλήθεια είναι πως συγκεντρώθηκε με το ζόρι ενάμιση εκατομμύρια κι αυτό σκάρτο. Πλήρης αποτυχία σχεδίου, υλοποίησης και υπολογισμών. Ομως ο Αλαφούζος έγινε στα λόγια και στην πράξη ο νέος ηγέτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο βασικός λόγος είναι πως πήρε ως «Συμμαχία» το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.  Εβγαλε την ΠΑΕ από το διοικητικό αδιέξοδο στο οποίο την είχαν οδηγήσει οι κόντρες των μεγαλομετόχων. Κατά τούτο ο Γιάννης Αλαφούζος πέτυχε έναν άθλο.

 Το πως ακριβώς φτάσαμε στη μεταβίβαση και γιατί η οικογένεια Βαρδινογιάννη έδοσε τη συγκατάθεση της θα αργήσουμε να το μάθουμε.  Ο «mister SKAI» με ισχυρή βούληση και άδειες τσέπες βρέθηκε να κουμαντάρει τον καταχρεωμένο Παναθηναϊκό με τους απλήρωτους παίκτες. Με δικές του ενέργειες ο Παναθηναϊκός δεν γνώρισε τον εξευτελισμό της διοίκησης Πρωτοδικείου και τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η πρώτη παρτίδα κερδήθηκε. Η δεύτερη βρίσκεται ήδη σε δύσκολη θέση. Οι παίκτες εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι, η ΟΥΕΦΑ καραδοκεί αν τυχόν δεν υπάρξει συνέπεια στους διακανονισμούς και η ομάδα παραπαίει αγωνιστικά.

 Ο προπονητής Ζεσουάλντο Φερέιρα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.  Ο Αλαφούζος είναι ο μόνος που εξακολουθεί να τον στηρίζει ενώ γνωρίζει πως ο Πορτογάλος τεχνικός χάνει κάθε μέρα και περισσότερο τον έλεγχο στα αποδυτήρια. Το πιο εύκολο είναι να νομίσει κανείς πως το θέμα του προπονητή «καίει» αυτή την ώρα τον νεόκοπο πρόεδρο  της ΠΑΕ. Το μέγα θέμα ωστόσο είναι και παραμένει το οικονομικό. Ο Αλαφούζος βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με Τράπεζες για να εξασφαλίσει δάνειο περίπου έξι εκατομμυρίων. 

Εύκολο να το ζητάς δύσκολο να σου το δόσουν, τέτοιους καιρούς. Οι προσωπικές εγγυήσεις που (αναγκάζεται) να προσφέρει ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ δείχνουν το μέγεθος της δυσκολίες που έχει η δανειοδότηση. Για σκεφτείτε τι νόημα έχει σήμερα η απομάκρυνση του Φερέιρα αν αύριο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός «σκάσει» στα χέρια του...

Προσθήκη σχολίου