Η Κύπρος είπε ξανά «όχι», εμείς εδώ άβουλοι, άτολμοι και μοιραίοι…

Γράφει ο 
Απόψεις Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 22:00

Η Κύπρος για δεύτερη φορά, μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, είπε σήμερα ένα ακόμα μεγάλο «όχι» σε όσους σχεδίαζαν το μέλλον της χώρας, σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα και χωρίς φυσικά να νοιάζονται για τις απόψεις των Κυπρίων πολιτών και της κυβέρνησής τους.

Όσοι κραυγάζουν αυτή την ώρα κατά των Κυπρίων βουλευτών, των κομμάτων της Κύπρου και των χιλιάδων που διαδήλωναν έξω από τη Βουλή, αγνοούν για μία ακόμη φορά το βασικό συστατικό μίας δημοκρατικής χώρας: ότι σύμφωνα και με το Σύνταγμά τους αλλά και με το διεθνές δίκαιο, η κάθε χώρα έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αποφασίζει μόνη της για την τύχη της και όχι να λαμβάνει «διαταγές», από ένα αποστεωμένο επιτελείο οικονομικών υπουργών, το οποίο με τη σειρά του εκτελεί εντολές μιας συγκεκριμένης πολιτικής και οικονομικής ελίτ.

Η επίκληση δήθεν επιχειρημάτων, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση και ότι και η Κύπρος και ο λαός της, αλλά και όσοι εκφράζουν διαθέσεις αυτονόμησης, έναντι του Κονκλαβίου της Ε.Ε. και κυρίως των βορείων χωρών υπό τη σκέπη της μιλιταριστικής Γερμανίας, αποτελεί πραγματικό όνειδος. Το οποίο αφορά πολιτικούς, κόμματα, παράγοντες και φυσικά, αναλυτές και «συστημικούς» δημοσιογράφους.

Η Κύπρος, όποια και αν είναι τελικά η λύση που θα εξευρεθεί για την οικονομία και τις τράπεζές της, δεν πρόκειται να «βουλιάξει» για χάρη των σχεδίων της «γερμανικής αυτοκρατορίας» και δεν πρόκειται το φυσικό της υπόγειο πλούτο και τους υδρογονάνθρακες να τους «χαρίσει» σε καμία κύρια Μέρκελ, ούτε στα πιο σκοτεινά συμφέροντα, τα οποία υπηρετεί η ίδια και η μυστικοσύμβουλοί της.

Και αν προσωρινά τα «βρήκε» με τον Πούτιν και έχει μόνο αυτή προνομιακή προμήθεια φυσικού αερίου από τον βόρειο αγωγό της Ρωσίας, τα σχέδιά της για έλεγχο και του νότιου αγωγού από Ισραήλ-Κύπρο-Νότια Κρήτη-Ιόνιο και Ιταλία, δεν πρόκειται να περάσουν, τουλάχιστον έτσι όπως συντάχτηκαν τα 2-3 τελευταία χρόνια από εξειδικευμένους συμβούλους της.

Το μάθημα που δίνει η Κύπρος σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης αλλά και στην Ελλάδα, αποτελεί παράδειγμα ηγεσιών και βουλευτών που σέβονται πρωτίστως τη χώρα τους και τα συμφέροντά της, όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για τις μελλοντικές γενιές.

Και είναι φρόνιμο να διδαχτούμε όλοι μας από τη μικρή αυτή και διαμελισμένη χώρα, από το σθένος της και την τόλμη της να αντιταχθεί σε ότι θεωρούσε καταστροφικό για το αύριο των πολιτών της και της οικονομίας της.

Χωρίς πανηγυρισμούς άνευ ουσίας, με περίσκεψη και με ανοιχτά μέτωπα προς κάθε κατεύθυνση, θα πρέπει και οι δικοί μας πολιτικοί - έχοντας πάρει (ΑΝ πήραν...) ένα ακόμη μεγάλο μάθημα από την μαρτυρική Κύπρο - να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα και να διαφοροποιήσουν επιτέλους αυτή την καταστροφική πολιτική που επιβλήθηκε για τη χώρα μας μετά τα συνεχόμενα μνημόνια, που εκτίναξαν την ανεργία, θέριεψαν την ανασφάλεια και την οδηγούν σε παρατεταμένη ύφεση και σε ανύπαρκτη ανάπτυξη, για έβδομο συνεχόμενο χρόνο.

Αυτά, προς το παρόν, γιατί είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν και άλλα πολύ-πολύ σημαντικά γεγονότα και σήμερα και κατά τις επόμενες ημέρες, από τα οποία τα συμπεράσματα όλων μας, θυμηθείτε το, θα είναι απολύτως διαφωτιστικά και πολύτιμα.

Προσθήκη σχολίου

1 σχόλιο