Γέμισε η Ευρώπη και οι τράπεζές της...επενδυτές! Και γι' αυτό τους... κουρεύουν!

Γράφει ο 
Απόψεις Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 00:07

Η απόφαση για την Κύπρο ελήφθη. Χρεοκόπησε μία χώρα, επειδή χρεοκόπησε μία τράπεζά της και επειδή έχασαν οι τράπεζές της, κοντά στα 5 δισ. ευρώ, από το PSI των ελληνικών τραπεζών. Και αντί οι Ευρωπαίοι εταίροι της Κύπρου και το ΔΝΤ, να βάλουν φρένο στην αφαίμαξη της Λαϊκής Τράπεζας, οδηγούν το μαρτυρικό νησί σε πτώχευση κατ΄ ουσίαν, σε καταστροφή καταθετών και επιχειρήσεων, σε οικονομικό μαρασμό και σε ηθική κατάπτωση.

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και η υποτιθέμενη κοινοτική αλληλεγγύη, έχουν απoλέσει κάθε έννοια αμοιβαιότητας, κάθε ηθικό έρεισμα, ειδικά στους πολίτες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και οι καταθέτες των χωρών του Βορρά, δεν αισθάνονται και τόσο καλά τελευταία.

Το μήνυμα, είναι σαφέστερο από κάθε άλλη φορά: Οι καταθέτες πλέον, μέχρι στιγμής όσοι έχουν ποσά άνω των 100.000 ευρώ, θεωρούνται... επενδυτές (!) και εξ αυτού του λόγου, θα αναλαμβάνουν και το ρίσκο του να καταθέσουν παρόμοια ποσά σε τράπεζες χωρών της Ευρωζώνης!

Και ποιες τράπεζες, έχουν σήμερα τους μεγαλύτερους κινδύνους; Μα φυσικά, αυτές του προβληματικού Νότου και της Ιρλανδίας.

Συνεπώς, ποιο μήνυμα δίνει πλέον καθαρά ο Γερμανικός άξονας, προς όλους τους καταθέτες αυτών των χωρών, αλλά και σε όσους από άλλες χώρες επέλεγαν μέχρι τώρα τις τράπεζες αυτών των χωρών; Ελάτε στις δικές μας τράπεζες, δεν έχετε κανέναν κίνδυνο, γιατί εμείς αποφασίζουμε!

Όταν, όμως, θα διαπιστώσουν οι νοσηροί εγκέφαλοι το τραγικό τους λάθος, την εγκληματική στρατηγική τους -που ολοένα και περισσότερο μοιάζει πλέον με την ρεβάνς που χρόνια τώρα σχεδιάζουν οι Γερμανοί και οι πιστοί βόρειοι σύμμαχοί τους- τότε, ακόμα και τα δικά τους κεφάλαια θα έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες.

Άλλωστε, αυτό κάνουν ως ένα βαθμό και σήμερα, πως αλλιώς θα είχαν τη δύναμη να διαφθείρουν ανά την υφήλιο, χώρες, κυβερνήσεις, πρωθυπουργούς, υπουργούς, επιχειρήσεις και στελέχη δημόσιας διοίκησης.

Το πρόβλημα, όμως, είναι και παραμένει: Μέχρι πότε η υπόλοιπη Ευρώπη, θα συνεχίσει να μην αντιδρά, να σωπαίνει, να γίνεται συνένοχη σε ένα προσχεδιασμένο έγκλημα κατά κρατών, λαών, οικονομιών, πολιτών, καταθετών και επιχειρήσεων;

Υπάρχουν, άραγε, ηγεσίες του σήμερα ή του αύριο, που μπορούν να αποτρέψουν μία τέτοια δραματική και εφιαλτική, ως προς τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που μπορεί να λάβει, εξέλιξη; 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μνημόνιο…διατροφής Αν επι δοτοί Επι στολή »

Προσθήκη σχολίου