Διαλύουν τη χώρα για 10 εκατ. ευρώ;

Scripta Manent - Παρασκήνιο Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 07:37
Διαλύουν τη χώρα για 10 εκατ. ευρώ;

Θυμάστε το αποκλειστικό μας θέμα για τις εφορίες που θα απομείνουν; Σήμερα ολοκληρώνεται η διάλυση, για να εξοικονομηθούν μόλις 10 εκατ. και να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες κάτοικοι της χώρας.

Είναι απορίας άξιο, ποιος ή ποιοι (αν)εγκέφαλοι επέλεξαν αυτή τη λύση και γιατί. Μάλιστα, κατά πληροφορίες και ψιθύρους, σημαντικό ρόλο για τις έδρες των νέων συγχωνευμένων και πλήρους συνωστισμού εφοριών, έπαιξαν και οι βουλεύσεις πολλών βουλευτών μας.

Γεννώνται, όμως, πολλά ερωτηματικά. Κάτοικοι της ταλαίπωρης αυτής χώρας, θα εξαναγκανάζονται εφεξής να τρέχουν από νησί σε νησί οι νησιώτες και από βουνά σε πεδιάδες ή άλλα βουνά οι των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών.

Η ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων θα είναι χωρίς προηγούμενο, θυμίζοντας προπολεμικές εποχές μετακίνησης. Είναι άλλο πράγμα να συγχωνεύσεις μια εφορία σε μια μεγάλη πόλη, με μια σχεδόν... διπλανή της, για να έχεις κεντρικό έλεγχο και εξοικονόμηση πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών. Και τελείως διαφορετικό να υποχρεώσεις τον κτηνοτρόφο του ορεινού χωριού και τον αγρότη, να κατεβαίνει «στην πρωτεύουσα» για να υποβάλει τα φορολογικά του στοιχεία.  Άλλωστε δεν υπάρχουν κτηνοτρόφοι με ειδικότητα... λογιστή ούτε... παρόμοιοι αγρότες.