«... να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος...»

Scripta Manent - Παρασκήνιο Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 11:53
«... να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος...»

*** Η λίστα. Πληθυντικός αριθμός; Οι λίστες, φυσικά. Ναι, αλλά εδώ μιλάμε για... αφύσικα πράγματα, που συνέβαιναν επί δεκαετίες. Συνεπώς, ο πληθυντικός ταιριάζει καλύτερα προς το... οι ληστές.

*** Λίστα Λαγκάρντ, δηλαδή Φαλτσιάνι, για τις καταθέσεις 1.991 φοροφυγάδων στην ελβετική τράπεζα HSBC. (Αλήθεια, γιατί όχι και στις άλλες ελβετικές τράπεζες, δεν γίνεται έλεγχος; Έχει διατυπωθεί παρόμοιο αίτημά μας προς τις αρχές της Ελβετίας; Και αν όχι, γιατί;).

*** Λίστα Λιχτενστάϊν (που πολύ σωστά την επανέφερε το «Παρόν» στο τελευταίο του τεύχος), λίστα 54.246 Ελλήνων, που μέσα σε δύο χρόνια φυγάδευσαν πάνω από 20 δισ. (άλλοι μιλάνε για 50 δισ.). Και λίστα των 36 πολιτικών και μη προσώπων.

*** Έχει, όμως, και το «www.sportandbusiness.gr» μια λίστα στην κατοχή του, η οποία είναι αποκαλυπτική για σημαίνοντα πρόσωπα και γνωστές εταιρείες, αλλά και για offshore, πίσω από τις οποίες κρύβονται μεγαλόσχημοι της εγχώριας επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και εντολοδόχοι τους. Πολύ σύντομα, θα υπάρξει αναλυτική παρουσίασή της από εμάς και όποιον άλλο θέλει και δεν κωλύεται για γνωστούς ή άγνωστους λόγους. Τα στοιχεία, είναι αδιάσειστα. Και φωτογραφίζουν, πρόσωπα, καταστάσεις, διαπλοκές και εγκληματικές ενέργειες.

*** Μιλάμε για λίστα με υπογραφές υπευθύνων, που δεν προέρχεται από ανώνυμες καταγγελίες, αλλά δόθηκε στο αρμόδιο όργανο για περαιτέρω διερεύνηση, μετά από εισαγγελική εντολή. Λίγη υπομονή και θα βρείτε εδώ, αυτά που άλλοι αποφεύγουν σαν το λιβάνι. Και δεν ξεχνάμε και το τι γίνεται και σε άλλους τομείς, με πρώτο και καλύτερο τον αθλητικό χώρο.