Λαυρεντιάδης: Τώρα, θα... συμβουλεύει και άλλους!

Scripta Manent - Παρασκήνιο Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 07:36
Λαυρεντιάδης: Τώρα, θα... συμβουλεύει και άλλους!

Αποκάλυψη! Ο διωκόμενος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, γνωστός πρώην τραπεζίτης, ιδιοκτήτης ΜΜΕ, βασικός μέτοχος της Alapis και της Νεοχημικής, ιδρύει τώρα και συμβουλευτική εταιρεία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Λ. Λαυρεντιάδης, ίδρυσε την συμβουλευτική (!) εταιρεία Fab, στην οποία πρόεδρος εμφανίζεται η σύζυγός του Κατερίνα Λαυρεντιάδη. Η εν λόγω νέα εταιρεία έχει έδρα τα πρώην γραφεία της εταιρείας Νεοχημική, η οποία ως γνωστό είχε πωληθεί στην αμερικανική Carlyle με την τιμή της μετοχής της στα ύψη και εν συνεχεία αγοράστηκε εκ νέου από τον Λαυρεντιάδη πριν ξαναπωληθεί, μέσω παρένθετων προσώπων σε άλλους επιχειρηματίες.

Υπενθυμίζεται, ακόμη ότι ο Λαυρεντιάδης είχε εξαγοράσει την Proton Bank από την Πειραιώς του Μιχάλη Σάλλα και εν συνεχεία την αποψίλωσε από κεφάλαια, για να τη σώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς... «κινδύνευε» το δημόσιο συμφέρον και η συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος.

Όσο για τις μετοχές των Alapis και Proton είναι γνωστή η κατάληξή τους, όπως και το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε συνολικά πρόστιμα 940.000 ευρώ στο Λαυρεντιάδη και σε άλλα πρόσωπα της διοίκησης της Alapis, για χειραγώγηση επί της μετοχής της στο πρώτο πεντάμηνο του 2010.