Ελεύθερος, μετά από ομηρεία έξι μηνών, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης

Scripta Manent - Παρασκήνιο Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 09:10
Ελεύθερος, μετά από ομηρεία έξι μηνών, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης

(upd)Ελεύθερος, ύστερα από ομηρεία έξι μηνών, είναι ο 53χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής στην περιοχή του Ηρακλείου. Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη επτά ατόμων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης, Μιχάλης Λεμπιδάκης βρέθηκε έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησε η αστυνομία σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων που βρίσκεται σε περιοχή 4 χιλιομέτρων, έξω από την πόλη του Ρεθύμνου.

O επιχειρηματίας κρατείτο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον πάνω όροφο μάντρας αυτοκινήτων όπου και εντοπίστηκε δεμένος, σε ένα κρεβάτι, ύστερα από αιφνιδιαστική έρευνα της ΕΛΑΣ.

Επικεφαλής της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν και επίλεκτοι άνδρες της ΕΛΑΣ ήταν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής στην Κρήτη υποστράτηγος Μιχάλης Λαγουδάκης.

Ο χώρος που οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει τον επιχειρηματία βρίσκεται σε κομβικό σημείο, στον παράλληλο της Εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου και σε κοντινό σημείο με κέντρα διασκέδασης και κοινωνικών εκδηλώσεων. Κάτω από τον όροφο που κρατείτο λειτουργούσε μάντρα αυτοκινήτων, ενώ όλος ο χώρος σφραγίστηκε από την αστυνομία.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εξετάστηκε από γιατρό, ενώ φως στις λεπτομέρειες της κράτησής του αναμένεται να δώσει ο ίδιος με την κατάθεσή του στις Αρχές.

Την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης, στη μάντρα βρισκόταν ο ιδιοκτήτης της και ένα ακόμα άτομο, στους οποίους οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε ακόμα οι περισσότεροι, σύμφωνα με πληροφορίες, κρητικής καταγωγής.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια της απαγωγής Λεμπιδάκη οι δράστες χρησιμοποίησαν διάφορα κρησφύγετα, ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Ευχαριστώ» ήταν τα πρώτα λόγια του απαχθέντα μόλις αντίκρισε τους άνδρες της ΕΛΑΣ, ενώ ο πατέρας του επιχειρηματίας Γιάννης Λεμπιδάκης ευχαρίστησε τις αρχές και όλους όσοι συνέβαλαν ώστε η περιπέτεια της οικογένειας να έχει αίσιο τέλος.

Πιθανότατα εντός της ημέρας η αστυνομία αναμένεται να προβεί και σε επίσημες ανακοινώσεις που θα αφορούν στην εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη σε όλη τη χώρα.

* Συγχαρητήρια στην αστυνομία για την απελευθέρωση Λεμπιδάκη, από Τσίπρα-Μητσοτάκη