Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πουτζεντεμόν: Η Καταλονία δεν αποδέχεται τα μέτρα της ισπανικής κυβέρνησης/Φορκαντέλ: Πραξικόπημα

Scripta Manent - Παρασκήνιο Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 22:14
Πουτζεντεμόν: Η Καταλονία δεν αποδέχεται τα μέτρα της ισπανικής κυβέρνησης/Φορκαντέλ: Πραξικόπημα

Ο αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν δήλωσε ότι οι κινήσεις της ισπανικής κυβέρνησης για την Καταλονία είναι οι «χειρότερες επιθέσεις» από τη δικτατορία του Φρανθίσκο Φράνκο. «Πραξικόπημα» και «επίθεση κατά της δημοκρατίας», δηλώνει η πρόεδρος της καταλανικής Βουλής, Κάρμε Φορκαντέλ.

Ο λαός της Καταλονίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο Κάρλες Πουτζντεμόν.

«Πραξικόπημα» και «επίθεση κατά της δημοκρατίας», καταγγέλλει η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου

Η απόφαση του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι να καθαιρέσει την κυβέρνηση της Καταλονίας και να οργανώσει νέες εκλογές αποτελεί «πραξικόπημα» και «επίθεση κατά της δημοκρατίας», δήλωσε λίγο νωρίτερα απόψε η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου.

«Ο πρωθυπουργός Ραχόι θέλει το κοινοβούλιο της Καταλονίας να σταματήσει να είναι ένα δημοκρατικό κοινοβούλιο και εμείς δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», δήλωσε η Κάρμε Φορκαντέλ σε ομιλία που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Για αυτόν τον λόγο θέλουμε να στείλουμε στους πολίτες αυτής της χώρας ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ελπίδας. Δεσμευόμαστε σήμερα, έπειτα από τη σοβαρότερη επίθεση κατά των καταλανικών θεσμών από συστάσεώς τους, στην υπεράσπιση της κυριαρχίας του κοινοβουλίου της Καταλονίας», είπε.