Λευκός καπνός στη Ρώμη και στην Αθήνα…βρέχει!

Scripta Manent - Παρασκήνιο Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 20:22
Λευκός καπνός στη Ρώμη και στην Αθήνα…βρέχει!

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα συσκέπτονται εναγωνίως στο Μέγαρο Μαξίμου, φυσικά με την παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τα μαύρα σύννεφα να έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και μέρες, στη Ρώμη βγήκε λευκός καπνός για τον Πάπα.

Ανεξάρτητα από το πότε θα τελειώσει η συνάντηση που ξεκίνησε από τις 7 μ.μ. και το εάν θα συμφωνήσουν και σε ποια σημεία οι δυο πλευρές ,το βέβαιο είναι ότι και απολύσεις στο Δημόσιο θα γίνουν, όπως και αν βαπτιστούν - άρα μαύρος καπνός εδώ - οι δε δόσεις για ληξιπρόθεσμα δάνεια, δεν πρόκειται να σώσουν κανέναν, εάν είναι 4 - 5 παραπάνω.

Όσο για τον ΦΠΑ στην εστίαση , αν το 23% γίνει 21% ή 19% , όπως εισηγούνται κάποιοι…τεχνοκράτες των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, εάν τελικά υιοθετηθεί μια τέτοια «επανασταστική» μείωση, θα πρόκειται για κοροϊδία και για γελοιότητα συγχρόνως.

Υπομονή, όμως, ώσπου να βγει ο… μαύρος καπνός από την καμινάδα του Μαξίμου, ο οποίος το πιθανότερο είναι να βαπτιστεί… λευκός, προς... εξαγνισμό κυβέρνησης , κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτή  και τρόϊκας.

Το μόνο στο οποίο ελπίζει η κυβέρνηση, είναι να... βρέξει σε λίγη ώρα, για να μη φαίνεται το χρώμα του καπνού, αλλά μόνο το χρώμα του αμπαλάζ, με το οποίο θα μας σερβίρουν τις όποιες αποφάσεις.

Κομφούκιος